Niet Aangeboren Hersenletsel

In deze workshop speel je Een Steekje Los? met de uitbreidingsset Niet Aangeboren Hersenletsel. Het doel hierbij is inzicht krijgen in wat Niet Aangeboren Hersenletsel, NAH, inhoud, en hierover in gesprek gaan. Want wat ervaar je als NAH je overkomt, wat doet het met jou en met je omgeving? De vele verschillende oorzaken van NAH hebben, met hun zichtbare en vaak ook onzichtbare gevolgen, vaak grote impact op de getroffene en zijn omgeving.

 • Doel

  Inzicht krijgen in wat NAH is en wat het met je doet.

 • Voor wie

  NAH getroffenen en hun naasten, mantelzorgers, hulpverleners, zorg- en andere professionals en verder iedereen die geïnteresseerd is in NAH.

 • Door wie

  Wilco Giesen, in samenwerking met een ervaren spelleider van De Bagagedrager

 • Tijdsduur

  2 uur

 • Aantal personen

  6 – 12 deelnemers

NAH, Niet Altijd Handig!

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de uitbreidingsset Niet Aangeboren Hersenletsel van het spel Een Steekje Los?. Laagdrempelig in gesprek voor iedereen die iets met dit onderwerp heeft. Ervaringen delen en praten over wat Niet Aangeboren Hersenletsel met mensen doet. Met degene die er aan lijdt, maar ook met de omgeving. De zichtbare en onzichtbare gevolgen, de diverse vormen van revalidatie, de gevolgen voor bijvoorbeeld de relatie, werk en sport.

Niet Aangeboren Hersenletsel betekent veel inleveren en aanpassen voor zowel degene die het heeft als voor de omgeving. Gelijkwaardige relaties veranderen en er is vaak veel leed. Ondanks de soms schrijnende verhalen, is er ook ruimte voor een stukje humor tijdens deze workshop. Humor is ook een belangrijke manier om er mee om te gaan. We kijken samen ook naar oplossingen en mogelijkheden. Het spel draagt daar aan bij: door de opzet heeft het veel potentie om tijdens het spelen het onderwerp van de luchtigere kant te benaderen. Daarbij verliezen we natuurlijk de minder aangename emoties ook niet uit het oog.

Wilco Giesen is zelf getroffenen door Niet Aangeboren Hersenletsel. Hij gebruikt zijn eigen ervaringen in het geven van presentaties en heeft daarnaast contact met diverse zorgverleners, revalidatiecentra, patiëntengroepen en patiënten initiatieven, zoals onder andere Hersenletsel on Tour. Zijn verhaal, wat hij gebruikt in deze werkshop, is een bijzonder verhaal vol kwetsbaarheid en kracht.

“Wilco vertelt zo mooi en open over zijn ervaringen. Het maakte voor mij veel duidelijk over hoe het werkt als je NAH hebt, en welke strijd je hebt moeten leveren. En nog vaak! Het heeft me ook zoveel inzicht gegeven in hoe ik op een andere, soms echt betere manier, met mijn cliënten om kan gaan.”

Activiteitenbegeleider op een dagbesteding voor mensen met NAH

Workshop van 2 uur

€ 275

Maximaal 12 deelnemers

Prijzen zijn inclusief voorbereiding en materialen. Alle prijzen zijn excl btw en excl reiskosten.

Bij deze workshop is een ruimte nodig die alleen voor de workshop gebruikt wordt en waar geen andere activiteiten zijn, en die een goede akoestiek en verlichting heeft.

Workshop aanvragen?

Vul onderstaand formulier in voor een offerte op maat.