Proeverij voor hulpverleners

Een proeverij over stigma’s en borderline, voor hulpverleners die ernstige communicatieproblemen met hun cliënten willen voorkomen.

 • Doel

  Beter leren communiceren met cliënten met borderline problematiek

 • Voor wie

  Hulpverleners die het contact met cliënten met borderline willen verbeteren

 • Door wie

  Sinanda Benjamins & Isolde Jens

 • Tijdsduur

  2 of 3 uur

 • Aantal personen

  8 – 20 deelnemers

Beter communiceren

Deze proeverij is speciaal voor hulpverleners die veel werken met cliënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Binnen een veilige omgeving, onder deskundige begeleiding, oefen je aan de hand van praktijkvoorbeelden met een andere manier van contact maken. Het doel is om de communicatie met deze groep cliënten te verbeteren en zo betere hulp te kunnen bieden.

De (basis)training ‘Helpen werkt averechts’ biedt handvatten aan hulpverleners om cliënten met borderlineproblematiek professionele hulp te bieden, zonder hen hun autonomie af te nemen. Zichtbaar wordt het spanningsveld dat ontstaat en de valkuilen waar hulpverleners in kunnen stappen. De nadruk ligt op eigen attitude en het hanteren van de relatie, waarbij het voorkomen van escalatie (preventie) en samenwerking belangrijke thema’s zijn.

In een twee uur durende proeverij heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de methodiek en ervaren de deelnemers een aantal praktische handvatten.

In een drie uur durende proeverij belichten we de belangrijkste houdingsaspecten en gespreksvaardigheden en maken we al doende en heel praktisch (persoonlijke) valkuilen zichtbaar. Er is ruimte om de diepte in te gaan en stil te staan bij eigen casuïstiek.

“Je leert veel in een veilige omgeving over eigen patronen, super.”

Psycholoog, deelnemer Helpen werkt averechts

Workshop van 2 uur

€ 605

Maximaal 20 deelnemers

Workshop van 3 uur

€ 825

Maximaal 10 deelnemers

Prijzen zijn inclusief voorbereiding en materialen. Alle prijzen zijn excl btw en excl reiskosten.

Workshop aanvragen?

Vul onderstaand formulier in voor een offerte op maat.