Bijzondere voorstelling met nagesprek

In samenwerking met Kracht van Beleving organiseren we een theatervoorstelling over psychische kwetsbaarheid. De thema’s en verhalen zijn herkenbaar en vaak uit het echte leven gegrepen. Hoe ziet het leven eruit als je bijvoorbeeld last hebt van dwang of een eetstoornis? Of als je dagelijks te maken hebt met angst, autisme, dementie of donkere gedachten om uit het leven te stappen? Dat wat soms moeilijk te bespreken of te bevatten is wordt door prachtige theatrale teksten, muziek, zang, dans en poëzie in beeld gebracht.

  • Doel

    Het bestrijden en bespreken van stigma’s, bewustwording, voorlichting, educatie, delen van ervaringen, gedragsverandering of passende ontspanning.

  • Voor wie

    De voorstellingen worden gespeeld in samenwerking met of in opdracht van ziekenhuizen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, onderwijs, overheden, congressen en bijvoorbeeld patiëntenverenigingen. Veel voorstellingen zijn ook geschikt voor reguliere programmering in theaters, cultuurhuizen en op festivals.

  • Door wie

    Professionele theatermakers met acteurs die ervaringsdeskundig zijn, werkzaam in de zorg of bekend met het thema vanuit familieperspectief. In overleg wordt gekozen voor een gespreksleider uit je eigen organisatie of een van onze ervaren gespreksleiders van De Bagagedrager.

  • Tijdsduur

    1 – 2 uur

  • Aantal personen

    20 – 300

Pakkend en rakend

In samenwerking met Kracht van Beleving organiseren we een theatervoorstelling over psychische kwetsbaarheid. Hierbij kun je kiezen uit verschillende thema’s en voorstellingen. Na de voorstelling gaat het publiek in gesprek aan de hand van gesprekskaarten. Dit alles onder leiding van een gespreksleider, die uit jouw eigen organisatie kan komen maar ook door ons geregeld kan worden.

De voorstelling raakt doordat de verhalen en thema’s herkenbaar zijn, bij jezelf of mensen in je omgeving. Relativerend en verbindend zet de voorstelling aan tot nadenken en ontdek je dat iemand met een psychische aandoening uiteindelijk ook gewoon mens is.

Vrijwel direct na de voorstelling is er gelegenheid om al je vragen over het onderwerp te stellen. Onder begeleiding van de gekozen gespreksleider ga je als publiek samen met de acteurs en elkaar in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van gesprekskaarten die horen bij het thema van de voorstelling. Hierbij geldt natuurlijk: niets moet en alles mag, je bent vrij je te mengen in het gesprek, maar ook luisteren is prima.

De ervaring leert dat de setting zo is dat er openhartig gedeeld wordt. De sfeer en de voorstelling inspireren om ook open te zijn, voorbij de schaamte en de stigma’s. Zo ontstaan verrassende en nieuwe invalshoeken. Je hoort en ziet zoveel andere ideeën, dat het beeld wat de individuele bezoeker had over psychische kwetsbaarheid niet hetzelfde kan blijven.

Na de voorstelling en het gesprek krijgt iedereen een cadeautje van de bagagedrager. Om thuis nog eens na te praten en je ervaring te delen met naasten die er niet bij waren.

“Na de voorstelling was er een fijne, open sfeer ontstaan. Het leek wel of iedereen zichzelf wel ergens in herkende. In die sfeer is het fijn om na te praten met andere toeschouwers aan de hand van de kaarten. Later heb ik een kaart aan een vriendin gegeven. Dit leidde ook weer tot een openhartig gesprek. Ze wist tot dan toe niks van mijn kwetsbaarheden.”

Ervaringsdeskundige na een bezoek aan de voorstelling ‘Vind je het gek!’

Prijzen vanaf

€ 790

De prijs is afhankelijk van de gekozen voorstelling en het al dan niet gebruik maken van een gespreksleider vanuit De Bagagedrager.

Prijzen zijn inclusief voorbereiding en materialen. Alle prijzen zijn excl btw en excl reiskosten.

Het theatergezelschap neemt de benodigdheden voor het nagesprek mee.

Workshop aanvragen?

Vul onderstaand formulier in voor een offerte op maat.