Creatief denken

Tijdens deze interactieve workshop wordt op prikkelende wijze je creativiteit aangesproken. Na een korte introductie over de spelregels gaan we aan de slag met korte oefeningen. Daardoor maak je kennis met diverse denkmethoden om out of the box te denken. Een verrassende workshop in hoog tempo, praktijkgericht en concrete handvatten om de tools toe te passen in de praktijk. Bijvoorbeeld bij het bedenken van nieuwe concepten, activiteiten of projecten.

 • Doel

  Bewust worden van eigen denkpatronen en anders denken stimuleren. Inzicht krijgen in de toepassingen van creatieve denktechnieken. Vaste patronen doorbreken en leren hoe je deze tools zelf kunt inzetten binnen jouw eigen bedrijf of organisatie.

 • Voor wie

  Teams en andere groepen die vast zitten in bepaalde structuren of niet werkzame werkwijzen. Of welke wat creativiteit en inspiratie kunnen gebruiken om doelstellingen te behalen en/of het plezier in het werken terug te vinden.

 • Door wie

  Ellen Spanjers en een schrijfassistent

 • Tijdsduur

  1 – 3 uur

 • Aantal personen

  8 – 20

Net even anders

‘De komende uren moet je alles loslaten.’

Met deze uitspraak begint de workshop Creatief Denken. Alles? Ja, alles! Weg dus die computer, schrijfblok, telefoon. Maak ruimte, letterlijk en figuurlijk, en stel je open!

Na uitleg van de spelregels en de mentale warming up, gaan we van start met het bekijken van een paar korte filmpjes. Deze illustreren direct dat anders denken leuk is, plezier oplevert en, verrassend genoeg, ook leidt tot resultaat.

Er wordt zowel individueel, als in groepjes en met de hele groep gewerkt. Iedereen wordt op speelse wijze en actief betrokken. Het is nog best een uitdaging om de gevestigde beelden, denkwijzen en vormen los te laten en daarna ook weer van fantasie naar realiteit te schakelen. Toch krijgt Ellen dit voor elkaar!

Er wordt getekend, gegooid en gekeken, gelachen en nagedacht. Er is verbazing en er zijn eureka-momenten. De sfeer is ontspannen en gretig tegelijk. Mooi om te zien hoe iedereen, soms heel voorzichtig, uit zijn of haar comfort zone komt. Het tempo ligt hoog zodat je geen tijd hebt om ongewenste gedachten toe te laten en uit je creatieve denkproces te raken. Gebeurt dat wel dan zijn daar nog de beruchte rode kaarten of de sneeuwballen die je zullen helpen.

Het blijft spannend, uitdagend en onverwacht tot op het einde en als de workshop is afgelopen ga je met een denkbeeldige tas vol met nieuwe denkwijzen de deur uit.

“Superleuk! Van een koe naar een drankautomaat en via Donald duck en supersnelle brainstorm weer naar concrete activiteiten en doelstellingen. Ongelooflijk maar dus zeker haalbaar om op deze manier en zo snel ook ‘anders te denken’ dan je gewend bent. Echt voedsel voor de geest, heerlijk! Knappe prestatie ook om dit met een theaterzaal vol mensen te realiseren, hoezo out of the box!”

Deelnemer tijdens Het Lokaal Compliment 2018 van de vrijwilligerscentrale bij de Lindenberg in Nijmegen

Introductieworkshop, 3 uur

€ 650

Standaard programma

Workshop op maat, 3 uur

€ 950

Creatieve oplossingen vinden voor een specifieke vraag van de organisatie

Snelle workshop, 1 uur

€ 350

Korte impressie speciaal voor workshops op congressen

Natuurlijk staan we open voor nog meer maatwerk in tijd en groepsgrootte, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Prijzen zijn inclusief voorbereiding en materialen, exclusief btw en reiskosten.

Workshop aanvragen?

Vul onderstaand formulier in voor een offerte op maat.