Label erop los

In deze interactieve workshop maak je je eigen labels over stigma en zelfstigma en ga je daarover in gesprek met elkaar. Zijn ze nu echt waar die vooroordelen? Of gaat ons hoofd met ze op de loop? Een workshop met verrassende gesprekken, verwondering en onverwachte openbaringen.

 • Doel

  Stigma en zelfstigma bespreken en doorbreken

 • Voor wie

  Iedereen die zijn of haar (zelf)stigma’s onder de loep wil nemen, ervaringsdeskundigen, cliënten, lotgenoten, naasten, collega’s.

 • Door wie

  Ervaren gespreksleiders van De Bagagedrager

 • Tijdsduur

  2 uur

 • Aantal personen

  6 – 18

Ook je kwaliteiten

Met deze workshop denk je na over welk negatief vooroordeel anderen over jou hebben, welk negatief oordeel je over jezelf hebt en welke kwaliteiten anderen niet van jou zien.

Door dit op te schrijven op labels en erover in gesprek te gaan met elkaar, maak je stigma en zelfstigma bespreekbaar. Met als doel het ook te doorbreken. Je wordt je er van bewust dat labels maar labels zijn en niets te maken hoéven hebben met de werkelijkheid. Dit inzicht is bevrijdend, geef lucht en zet je in de realiteit.

De kwaliteiten die eerder misschien in de schaduw stonden zet je weer in het licht, dat geeft kracht en inspiratie om vanuit dat positieve blikveld jezelf en anderen te benaderen.

Soms zijn de labels wel een weerspiegeling of bevestiging van iemands gedrag of voorkomen. De vraag is, is iemand echt zo? Of komt zijn/haar gedrag voort uit zelfstigma? Ook deze lagen komen aan bod in de workshop.

“Het is niet eenvoudig om de aandacht van mensen richting hun zelfstigma of stigma te brengen in een gesprek. Met de labelworkshop gaat dit onverwacht snel en doeltreffend.”

Deelnemer aan Label erop los

Workshop van 2 uur

€ 300

6 – 8 personen

Prijzen zijn inclusief de materialen, die de gespreksleiders meebrengen.
Alle prijzen zijn excl btw en excl reiskosten.

Workshop aanvragen?

Vul onderstaand formulier in voor een offerte op maat.