Kleurprofilering

Werk je om je doelen te realiseren of voor je plezier? Streef je naar perfectie of juist naar harmonie?

Kleurprofilering volgens het Hersendiagram is de nieuwste methode om meer kennis te verwerven over je persoonlijke visie, talenten en creatieve intelligentie. Kleurprofilering gaat uit van de hersenwerking. Via een test wordt gekeken welk deel van de hersenen dominant is. Zo kun je onderzoeken welke vormen van gedrag en welke karaktereigenschappen verantwoordelijk zijn voor je succes of het succes van je team, nu en in de toekomst.

 • Doel

  Inzicht krijgen in de diversiteit van het team. Leren hoe je elkaar beter kunt aanvullen én hoe je doelgericht en efficiënter met klanten kunt omgaan.

 • Voor wie

  Teams met professionals (non-profit én commerciele sector) en/of vrijwilligers

 • Door wie

  Ellen Spanjers

 • Tijdsduur

  2 – 2,5 uur

 • Aantal personen

  8 – 20

Wat kleuren vertellen

Hoe gaat het in zijn werk?

De vier kleuren, geel, blauw, groen en rood worden gelinkt met een aantal basiseigenschappen. Hierbij wordt een driedeling gemaakt te weten Focus, Drijfveer en Angst en wat dit per kleur betekent. Direct wordt duidelijk dat alle kleuren elkaar nodig hebben en dat de uitdaging zit in hoe hiermee om te gaan. Opvallend is dat de sfeer onder de deelnemers vrij snel behoorlijk open is. Iedereen doet mee en herkent zichzelf (of juist anderen) in de verschillende kleuren.

De groep wordt per kleur in groepjes ingedeeld om zowel de kracht als de zwakke kant van de groepskleur te onderzoeken en te presenteren. Verrassend wat daar steeds uitkomt vanuit één en dezelfde opdracht.

Leuk deze kennis! Maar hoe zet je dit strategisch in?

Met kennis van de verschillende kleuren / persoonlijkheidskenmerken is gemakkelijker te sturen naar het gewenste resultaat. Je kent de valkuilen, je begrijpt de manier van uitleggen/presenteren van andere kleuren beter en je kunt beter inschatten hoe daar op wordt gereageerd. En, niet onbelangrijk, je weet hoe je zelf in elkaar steekt. Dat is waardevolle informatie wanneer je samen moet werken, anderen mee wil nemen in jouw overtuiging of ‘gewoon’ voor meer begrip.

Na afloop ontvangt iedereen een naslagwerk met alle informatie over de kleurenprofilering. Kortom een leuke en zinnige dag met je team waar je nog lang profijt van hebt.

“Ten eerste vonden wij de klik die we vanaf het begin hadden al een erg prettige ervaring, dit ontstond al bij het mailcontact maar toen we elkaar live ontmoetten werd dit gevoel ook meteen bevestigd. Dat was voor ons heel belangrijk want wij wisten ook dat het een uitdaging zou zijn om ons team een volle dag te kunnen boeien en te betrekken. Vanuit het team dan ook alleen maar positieve reacties op de dynamische, inzichtelijke, gezellige en creatieve dag!
We hebben er nog steeds plezier van, de inzichten die we hebben gekregen wat de kleurprofilering betreft gebruiken we momenteel nog steeds als we tegen bepaalde situaties aanlopen. Om ons eigen inzicht te verbreden maar zo ook om meer begrip en inzicht te hebben voor de gedragingen van andere ‘kleur’.”

Annemarie Janssen, Kinderdagverblijf De Tweeling

“Heel bijzonder hoe dat werkt. Ik had mezelf anders ingeschat en snap nu waar sommige irritaties vandaan komen. Ja van irritatie naar begrip is echt een verademing, eigenlijk kun je ontzettend veel van elkaar leren en zie je welk aandeel je zelf hebt in het geheel.”

“De kleurenprofilering geeft een totaal ander perspectief en een open blik naar elkaars kwaliteiten, maar ook de minder sterke kanten. Je kunt gewoon niet in alles even goed uitblinken en dat is ook prima en heel normaal, daar heb je elkaar dus voor.”

Twee deelnemers vanuit de teamdag van De Bagagedrager

Workshop tot 10 personen

€ 600

2 uur

Workshop voor 11 - 20 personen

€ 750

2 uur

Na een voorgesprek over de wensen, verwachtingen en doelen vanuit opdrachtgever, wordt er een vragenlijst gestuurd met het verzoek deze in te laten vullen door het team. Elke medewerker stuurt deze digitaal terug een week voor aanvang van de training.

Prijs is inclusief voorbereiding en naslagwerk, exclusief btw en excl reiskosten.

Workshop aanvragen?

Vul onderstaand formulier in voor een offerte op maat.