Vandaag was de lancering van het nieuwe project Het Vertelkastje, een idee én initiatief van Jeanette Eken. Afgeleid van het Japanse vertelkastje, de Kamishibai, een oude traditie van verteltheater. Aan de hand van prachtige tekeningen met veel symbolische waarde ontvouwt Jeanette een wereld van psychische problematiek, botsende culturen en vooral hoop. Jeanette haar levendige verhalen doorbreken taboes waardoor moeilijke onderwerpen bespreekbaar worden. Laat je meevoeren door haar woorden en als vanzelf leiden haar verhalen tot een ander perspectief waardoor het luikje naar begrip verder opengaat.
Het levensverhaal van Jeanette Eken heeft net zoveel bloemen als een in bloei staande Purperhart. Ze gooit de luiken van haar Japanse vertelkastje open en neemt je mee op een wereldse reis. Over haar Surinaamse achtergrond, haar Nederlandse leven, haar fascinatie met Indianen en de faja siton. Jeanettes openhartigheid over haar bewogen leven sleept je mee, zet je emoties op scherp en geeft stof tot introspectie. Die stof pakt Jeanette graag aan om met haar publiek door taboes omgeven onderwerpen om te toveren tot ieders eigen vertelkastje.
Waar
Jeanettes verhaal komt het beste tot zijn recht in een intieme omgeving, waar er direct contact kan zijn met de toehoorders. Jeanette komt dan ook graag bij jou in de woonkamer haar verhaal vertellen, met je familie of vriendengroep als deelnemers. Aansluitend is er de optie om zelf een vertelplaat te maken en hierover in gesprek te gaan, maar ook als je alleen wilt luisteren of vertellen is dat prima. Naast deze huiskamerpresentaties heeft Jeanette met haar verhaal ook grotere groepen geraakt. Wijkcentra, hulpverlener-teams en lotgenotengroepen hebben al mogen genieten van haar inspirerende vertelkunst.
Meer informatie
www.hetvertelkastje.nl
info@hetvertelkastje.nl
Jeanette Eken: 06 25 52 02 92
Met dank aan Inge en Gideon (www.ingetikt.pro) voor het schrijven van de inspirerende teksten op de flyer én het maken van de site.
Dit project wordt ondersteund door De Bagagedrager en is mede mogelijk gemaakt door DELA goededoelenfonds en Dr. Wittenbergstichting.