Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid, bestaat nu ruim een jaar en wij zijn blij verrast om alle leuke enthousiaste positieve ervaringen te lezen op sociale media en in de wandelgangen en er zijn ook al vele nieuwe spelvariaties bedacht. Sommige mensen zetten de spellen zelfs wekelijks in op vele verschillende manieren.

Hoe dan? Deel je ervaring én laat je inspireren
Wij zijn vooral benieuwd naar de mensen die het spel regelmatig inzetten. Hoe zet je het in met grote groepen of juist in 1 op 1 situaties. Welke nieuwe werkvormen zet je in? Op welke manier zet je het actieblokje in? Hoe zijn de reacties van de deelnemers? Wat zijn jouw positieve en negatieve ervaringen? We willen graag bijeenkomsten organiseren om elkaar te inspireren en van elkaar te leren, eerst online en later fysiek.

1e online inspiratietafel
Donderdag 30 mei 2024: 10.00 – 12.00 uur

Voor wie: voor ervaren gespreksleiders die Alles op Tafel? regelmatig inzetten.
Door wie: de projectgroep van Zorgbelang Inclusief, Zorgbelang Brabant/Zeeland, Zorgbelang Groningen, Burgerkracht Limburg, De Bagagedrager
Deelname is gratis
Doe je mee? Meld je dan aan voor 23 mei via dit formulier
Wil je meedoen, maar je kunt niet op 30 mei? Vul dan ook dit formulier in, dan informeren we je over de volgende bijeenkomsten.

Lancering in maart 2023
In maart 2023 werd Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid gelanceerd. Een spel en een gesprekstool in één om Positieve Gezondheid bespreekbaar te maken.
Het spel, ‘Een Andere Kijk’, is vooral gericht op kennismaken met Positieve Gezondheid of zoals Jan Willem Leidekker (1e regiocoördinator Leefstijl en Gezondheid van Hogeschool Saxion) zei:’ Op laagdrempelige wijze wordt het gesprek gevoerd over positieve gezondheid zonder dit te benoemen.’
“Een Ander Gesprek’ is de gesprekstool die zowel tussen twee personen als 4 personen of meer ingezet kan worden. Het kan zowel verdiepend werken als speels.

In een jaar tijd is Alles op Tafel op zoveel verschillende plekken gebruikt en op verschillende manieren ingezet. Van Rotterdam bij herstelcentra tot in Friesland bij een huisartsenpraktijk. Hier zijn wij ongelooflijk blij mee! Wij vinden het leuk en leerzaam als je de ervaringen met ons én anderen wilt delen.

Meer info:
www.allesoptafelspel.nl
www.eenandergesprek.nl