Van 1 tot 7 juni 2022 is het de Week van de Jonge Mantelzorger. In deze week wordt extra aandacht voor jongeren die binnen hun familie zorg verlenen, extra zorgen hebben of zelf zorg en aandacht missen, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft.

Tijdens deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben. Het doel van de campagne is om bewustwording te creëren en de zichtbaarheid van jonge mantelzorgers te vergroten.

Wij vinden de Week van de Jonge Mantelzorger een heel goed initiatief! Daarom doet De Bagagedrager ook mee met een speciale winactie voor iedereen die graag het spel Is dat RAAR? wil gaan spelen met jonge mantelzorgers. Lees snel verder hoe het werkt, en meld je direct aan voor deze uitdaging!

Waarom een Week van de Jonge Mantelzorger?

Voor de jonge mantelzorgers is hun werk vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. De impact op het leven van een jongere is vaak erg groot. Toch is het ook voor professionals vaak nog lastig om de signalen van een jonge mantelzorger te herkennen. Juist daarom is het goed dat er extra aandacht komt voor deze groep!

 

Speel het spel Is dat RAAR?

We willen vanuit de bagagedrager graag aansluiten bij deze week. Daarom deze speciale actie, waarbij je mee kunt doen aan deze winactie. Wil je het spel Is dat RAAR? gaan spelen met jonge mantelzorgers in de week van 1 tot en met 7 juni 2022? Lees dan snel verder hoe je mee kunt doen.

 

De uitdaging

Het idee? Is dat RAAR? heet natuurlijk niet zomaar een ‘Eigenwijs Spel’. Het heet een ‘Eigenwijs Spel’ omdat je het op een eigen wijze kunt spelen. Daarom dagen wij jou uit: we zijn benieuwd hoe jij onze spellen inzet. Ben je bekend met onze spellen en wil je een van deze sets gaan inzetten? Of heb je onze spellen nog niet gespeeld maar wil je het wel eens uitproberen? (er zitten ook spelregels bij).

Schrijf je dan nu in voor de actie. We geven namelijk gratis spellen weg aan personen en/of organisaties die onze spellen op ‘Eigen Wijze’ inzetten. Heb je de spellen al? Kies dan voor een kleurrijk ‘eigenwijs’ pakketje!
Je mag zelf kiezen hoe en waar en op welke manier je het spel wilt spelen. Bijvoorbeeld, op school, op een bso, thuis, of bij de scouting.

 

Wat kun je winnen?

We geven 2 bordspellen weg, 5 setjes van 4 blikvangers (de kleine blikjes) en 5 pakketjes met eigenwijze spulletjes. Je kunt zelf aangeven wat jouw voorkeur heeft.

 

Hoe werkt het?

 • Maak een keuze welk spel/pakket je wilt ontvangen
 • Meld je aan voor 20 mei 2022 via dit formulier
 • Op 23 mei maken we de winnaars bekend en sturen we de spellen toe, je hebt dan een week om je voor te bereiden
 • Speel het spel in de Week van de jonge mantelzorger tussen 1 en 7 juni
 • Maak een foto of een filmpje, een vlog of een blog
 • Beantwoord na afloop 5 evaluatievragen
 • Je geeft toestemming voor publicatie (mag anoniem, zonder naam en/of herkenbare gezichten)
 • Per persoon of per organisatie mag je 1 spel of spelpakket kiezen

 

Wie kan er meedoen?

 • Iedereen die het bordspel Is dat RAAR? wil gaan spelen met jonge mantelzorgers
 • Iedereen die bekend is met de spellen van Is dat RAAR?
 • Iedereen die onbekend is met de spellen van Is dat RAAR?
 • Je mag als persoon een spel aanvragen
 • Je mag vanuit een organisatie een spel aanvragen

 

Waarom meedoen?

 • Je krijgt een gratis spel (met gratis verzending natuurlijk)
 • Bekendheid voor jouw initiatief
 • Je ontvangt extra promotiematerialen om uit te delen

 

Meld je aan via dit formulier

Als je één van de winnaars bent, ontvang je van ons bericht op 23 mei, met instructies hoe je jouw blog/vlog/foto/video kunt inleveren.

 

Heb je inspiratie nodig?

In maart hebben we een vergelijkbare actie gedaan, tijdens de Week van de Psychiatrie. Bekijk hier de mooie diversiteit aan ervaringen.

 

Over de organisatie van de Week van de Jonge Mantelzorger

Sinds 2018 staan de eerste zeven dagen van juni in het teken van de Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens de week vinden in het hele land fysieke en online activiteiten plaats gericht op bewustwording, herkenning en erkenning. Bij de doelgroep zelf, naasten en beroepskrachten/vrijwilligers uit het onderwijs, zorg en welzijn. Lees hier alles over de campagne.

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.