Is dat RAAR? (juniorversie van Een Steekje Los?) is een laagdrempelig bordspel voor alle kinderen (7-13) jaar over psychische gezondheid. Op deze pagina lees je alles over Is dat RAAR?, de ontwikkeling van het spel, Is dat RAAR? in de media en de afstudeerscriptie die gemaakt is over het spel in de testfase. Wil je weten hóe je het spel speelt of wil je meteen bestellen? Bekijk Is dat RAAR? dan snel in de webshop!

Logo is dat raar
Is dat RAAR? - Een Eigenwijs Spel!

Is dat RAAR? is anders dan andere spellen. Door spelenderwijs met elkaar in gesprek te gaan leren kinderen elkaar en zichzelf beter te begrijpen. Het biedt een laagdrempelige opening naar een open gesprek over vooroordelen en psychische gezondheid. Is dat RAAR? zorgt daarmee voor meer begrip tussen kinderen voor elkaar. Het spel is gericht op verbinding maken met elkaar. Het spel is ook nog eens heel erg leuk om te spelen!

Het spel is flexibel en aan te passen aan de situatie en omvang van de groep deelnemers. Zo kun je het spel met 2 personen spelen, maar zijn er ook spelvormen grote groepen (meer dan 40 personen). De spelvormen staan beschreven in de handleiding.

Je kunt het spel spelen op school, thuis, op de BSO, met de buurvrouw, je oma of in therapie. Alles kan en niks is RAAR!

is dat raar
Ontwikkeling van het spel

Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van Is dat RAAR?. Na een intensief proces is het spel sinds begin februari 2020 te koop. Check onze video over de lancering van het spel. Benieuwd hoe dat werkt, een spel ontwikkeling? We hebben al onze ervaringen vastgelegd, dus lees snel verder….

Over de makers....

Is dat RAAR? is niet in één dag ontstaan. Samenwerking was het toverwoord. Benieuwd wie er hebben meegewerkt aan Is dat RAAR?

Workshops

Binnenkort gaan we veel workshops organiseren voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers en andere professionals die met kinderen werken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, dan ben jij er als eerste bij! Je kunt natuurlijk ook alvast een kijkje nemen bij we workshops die we nu al aanbieden.

Afstudeerscriptie Is dat RAAR?

Feia van de Bilt (studente Toegepaste Psychologie) deed in 2019 een afstudeeronderzoek naar het effect van Is dat RAAR? (toen nog onder de werknaam Een Steekje Los? Junior) op openheid, begrip en vooroordelen bij kinderen. In totaal hebben 106 kinderen in de leeftijdscategorie van elf en twaalf jaar deelgenomen aan het onderzoek. Dit onderzoek heeft vijf concrete waardevolle aanbevelingen opgeleverd voor de eindfase en afronding van het spel, de spelregels én de toepassingen van het spel in de praktijk. Ook naar onze andere spellen zijn afstudeeronderzoeken gedaan. We hebben ze allemaal online gezet!

Is dat RAAR? in de Media

Is dat RAAR? valt op! Het spel is in februari 2020 verschenen, maar er is al heel wat aandacht voor geweest in de media. Ook hebben Gwendolyn en rapper Flinke Jongen samen een heuse ‘Is dat RAAR?’ rap opgenomen. Bekijk de videoclip!

Andere Eigenwijze Spellen van De Bagagedrager
steekje los

Voor volwassenen, vanaf 14 jaar

doe je mee

Voor mensen met een licht verstandelijke
beperking en hun omgeving

dissociatieve stoornis

Uitbreidingssets bij Een Steekje Los?

stigmatools

Voor volwassenen

Over het project & de fondsen

We zijn heel blij met alle vrijwilligers en alle anderen die betrokken zijn bij het project Is dat RAAR? Ook willen we onze speciale dank uitspreken voor de fondsen, zonder jullie was het niet gelukt!

De ontwikkeling van Is dat RAAR? is een initiatief van De Bagagedrager en wordt mede mogelijk gemaakt door

kinderpostzegels
agis