Het is weer zover…. de Lintjes Los van 2022 zijn uitgereikt! Ook dit jaar zijn er kandidaten(teams) aangemeld die opvallen vanwege hun Eigenwijze, actieve en unieke manier van werken. De Lintjes Los zijn voor: Bart de Boeck en Femke Nauwelaers van UPC Duffel, het team van De Aanstokerij, Frank en Nienke van Socialrun en Sylvia van Asperen van Semmie Sprekend Spel & Training

 

Frank Bonekamp en Nienke Bouwman van Socialrun

Dit speciale lintje is voor het unieke duo Frank en Nienke van Socialrun, vanwege de bijzondere en eigenwijze inzet voor Een Steekje Los? Eindelijk dan… jullie hebben er heel lang op moeten wachten… Waarom nu pas? Omdat Socialrun dit jaar 10 jaar bestaat!

Tja, wat kun je hier nog over zeggen, 10 jaar lang alle gekheid op een stokje, van het ene hilarische idee naar het andere wilde plan. Plannen die soms bij onuitvoerbare ideeën bleven, maar ook mooie ideeën, die met groot succes gerealiseerd zijn.

We weten nog dat het bestuur van Socialrun voor het eerst het bordspel heeft gespeeld en lyrisch waren jullie er over. Tien jaar lang, waren vaak op dezelfde festivals te vinden én altijd werd er gezorgd voor één of andere samenwerking. Bij vele edities van Socialrun hadden we een rol bij de start of finish of waren we op de route te vinden met de StigmaTaxi.

Speciale dank voor de vele subsidies die we ontvangen hebben voor de vele projectaanvragen die we hebben ingediend. De eerste was toch wel erg leuk, de originele blikvangers. Deze sigarettenblikjes met de positieve waarschuwingsstickers, worden nu nog steeds uitgedeeld en met een grote glimlach ontvangen door iedereen.

Ook de subsidiebijdragen aan enkele bijzondere uitbreidingsset, zoals de Engelstalige Stigma set en de set Studie en Beroep. Speciale dank voor de bijdrage aan bordspel Is dat RAAR?. De prachtige en zeer indrukwekkende videoclip én de bijzonder mooie lancering in Hilversum.

Frank en Nienke, bij jullie is het gewoon openbaar én zichtbaar
dat jullie ook Een Steekje Los? hebben. Is dat raar? Nee, voor jullie is echt NIETS raar!
Wij zijn blij met deze eigenwijze energieke en enigszins gekke samenwerking!

 

Reactie van Socialrun:

“Lintjes die je wat doen! Vandaag kregen Nienke en Frank hèt lintje van Een Steekje Los’ ondertekend door Ellen. Mega trots is dat wat rest. #meedoeniswinnen #lintje #eensteekjelos”

 

Sylvia van Asperen

Dit speciale lintje is voor Sylvia van Asperen, vanwege de bijzondere inzet voor Een Steekje Los? Juist nu, omdat we dit jaar precies 10 jaar samenwerken, met veel plezier! Het begon in 2012, met de verkoop van het bordspel Een Steekje Los? via de webshop van Semmie.net. Veel extra service, zonder winstoogmerk en grote persoonlijke betrokkenheid.

Sylvia nam de spellen overal mee naar toe, naar congressen en de Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Sylvia zorgde voor bekendheid van de spellen bij vele doelgroepen, de zorgprofessionals, leerkrachten, kinderdagverblijven en wijkteams.

Al gauw werd Sylvia ook spelleider bij De Bagagedrager en is ze workshops gaan geven. Sylvia was zeer actief in de projectgroep van de ontwikkeling van het nieuwe bordspel Is dat RAAR? Het was zo’n grote meerwaarde, Sylvia kent vele educatieve spellen en weet dus ook wat er nodig is om het bordspel Is dat RAAR onderscheidend te maken.

Sylvia heeft in samenwerking met De Bagagedrager een e-learning ontwikkeld voor leerkrachten én zorgprofessionals. Ook zorgde Sylvia voor de SKJ accreditatie en de gezamenlijke SKJ training zorgde voor een zeer goede beoordeling..

En wat ook nog zo leuk is, als je Sylvia belt, zegt ze. ‘Eigenlijk heb ik geen tijd, maar ik ben zo benieuwd wat je nu weer voor idee hebt, altijd een leuke onderbreking met nieuwe energie op een gewone werkdag’.
Vele vernieuwingen en dilemma’s hebben we in deze 10 jaar voorbij zien komen.
Sylvia, voor mij én voor De Bagagedrager ben je goud waard!

Sylvia heeft een mooie video op LinkedIn gepost als reactie, bekijk de video hier.

 

Team van De Aanstokerij

Dit speciale lintje is voor het team van De Aanstokerij, vanwege de bijzondere inzet voor Een Steekje Los?

In 2019 stonden wij op de Spellendag bij VIVES Hogeschool in Brugge, daar hebben we De Aanstokerij voor het eerst ontmoet. We stonden tegenover elkaar op de spellenmarkt, met ieder een eigen spellenkraam. We waren zo enthousiast over elkaar, dat we niet raakten uitgepraat. En van het één kwam het ander.
In februari 2020 hebben we een introductietraining gegeven aan alle spellenmakers en speltrainers van De Aanstokerij en sindsdien zijn we elkaar niet meer uit het oog verloren. Elke keer als we het team zien, horen of spreken (live of online), worden we zo blij van het enthousiasme en alle positieve energie en de geweldige creativiteit.

Er zijn veel raakvlakken met onze werkwijze, thema’s en doelgroepen. Onze leerlijn is door De Aanstokerij ook getest met kinderen en jongeren. Ze hebben zelfs al eerder een handleiding voor scholen geschreven voor Is dat RAAR? dan wij zelf! Ook hebben ze een speciaal aanbod van ‘vorming en begeleiding’ ontwikkeld voor het onderwijs en jeugdwerk. En het bordspel Is dat RAAR? wordt nu ook ingezet als nagesprek bij de documentaire ‘What makes us boys’.

Wij zijn heel trots dat al onze eigenwijze spellen én alle Vlaamse aanvullingssets ook te koop zijn bij De Aanstokerij in Leuven. Niet alleen via de webshop, maar ook te bekijken en te spelen in de fysieke winkel. Dat hebben we in Nederland niet eens. Wij zijn trots en blij met deze bijzondere energieke en inspirerende samenwerking!

 

Reactie van De Aanstokerij:

“Ik heb daarnet met veel enthousiasme jullie cadeautje ontvangen. Ook wij zijn heel tevreden met de samenwerking en kijken uit naar wat de toekomst ons nog zal bieden. Op de foto zie je hoe jullie cadeautje staat te pronken in onze etalage.” 

 

Bart De Boeck en Femke Nauwelaers van UPC Duffel

Dit speciale lintje is voor het gouden duo Bart en Femke,vanwege de bijzondere en eigenwijze inzet voor Een Steekje Los?

Hoe bijzonder is het om zomaar gebeld te worden door Bart, hoofd verantwoordelijke vakgroep Ergotherapie van Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel. Bart stelde de vraag of de spellen van Een Steekje Los? ook vertaald kunnen worden in het Vlaams. Ja natuurlijk kan dat! Bart heeft zich enorm ingezet om te zorgen dat er financiering kwam, van Emmaüs vzv, voor de ontwikkeling en productie van de Vlaamse aanvullingssets.
Met heel veel plezier kijken wij terug op deze mooie tijd. Het begon met een enthousiaste kennismaking op de Spellenbeurs in Brugge, jullie bezoekje bij ons in Zutphen, jullie gastvrije ontvangst bij UPC Duffel op de trainingsdag met vele zorgprofessionals en stagiaires.

In de afgelopen twee jaar, hebben Bart en Femke alle 34 spellen zeer kritisch bekeken, herzien en getest, samen met vele samenwerkingspartners en natuurlijk ook met grote inzet van Laura Keulemans, die in 2017 ook al een Lintje Los heeft ontvangen.

We hebben veel contact gehad, op locatie, online, telefonisch, via de app en per mail. Wij waren elke keer weer verrast door de verschillende betekenissen van de Nederlandse en Vlaamse woorden. Er waren vele hilarische momenten rondom de spraakverwarrende woorden. Wij werden altijd erg blij van jullie humor, geweldige creativiteit, grote passie en enorme betrokkenheid.

Wij zijn trots en blij met deze bijzondere en inspirerende samenwerking!

Reactie van Bart en Femke:

“Vandaag een fijne attentie gekregen uit Nederland! Heel erg bedankt voor deze appreciatie Ellen en collega’s: het genoegen is geheel wederzijds en “het doet deugd aan het hart!” zouden we in Vlaanderen zeggen! Waarvoor dank, vanwege Laura, Femke en Bart.”

Over Lintjes Los?

Waarom Lintjes Los?

In 2014 werd Ellen Spanjers volledig verrast met een ridderlintje. Voor deze gelegenheid heeft Jeroen de Jong, grafisch vormgever van Een Steekje Los? een speciaal ontwerp gemaakt: Een Lintje Los? Toen dachten we direct… hier gaan we iets mee doen volgend jaar. Want niet alleen Ellen verdient een lintje, maar zeker ook vele andere actieve mensen die het spel Een Steekje Los? op een speciale of bijzondere manier inzetten. En daarom reiken we sinds 2015 elk jaar Lintjes Los uit!

 

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.