Samen Tafelen is een kleinschalig buurtinitiatief van een aantal vrijwilligers uit Hoog – Keppel in de Gelderse Achterhoek. Eens in de maand wordt een lekkere, gezonde maaltijd gekookt, waar dorpsbewoners uit Hoog – Keppel, Laag – Keppel en Eldrik kunnen aanschuiven om elkaar te ontmoeten. Deze dorpskernen zijn van oudsher met elkaar verbonden door diverse activiteiten, waaronder het jaarlijkse volksfeest. In geen van de dorpskernen is een sociale ontmoetingsplaats: geen dorpshuis, geen café, geen winkel.

Voor wie en waarom

De drie dorpskernen kennen relatief veel oudere (alleengaande) inwoners. De laatste jaren hebben we ook veel nieuwkomers mogen verwelkomen. Samen Tafelen nodigt oudere, jongere en nieuwe inwoners uit om aan te schuiven voor een gezamenlijke maaltijd. Zo bevorderen we de sociale cohesie in de dorpskernen, kunnen ‘oude’ verhalen doorgegeven worden aan jongere en nieuwe inwoners.

Mochten er inwoners zijn die als gevolg van ziekte en/of tijdelijke ongemakken niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, dan zou het toch niet meer dan logisch zijn dat er door de omgeving ondersteuning geboden wordt. Dit gebeurt alleen als je elkaar kent. Ondersteuning is makkelijker aan te nemen van een bekend gezicht uit het dorp dan van een vreemde.

 

Meedoen

Woon je toevallig in Hoog – Keppel, Laag – Keppel of Eldrik en wil je aansluiten bij de maandelijkse maaltijd? Stuur dan een e-mail naar Bouwien Oosting en Hanneke Kruissink.

  • Wanneer? Elke tweede woensdag van de maand
  • Waar? Kerkhuis Hoog-Keppel. Inloop vanaf 18.00 uur; om 18.30 uur gaan we aan tafel
  • Kosten: 10 euro per persoon voor een 2 of 3 gangen diner met koffie of thee na. Overige drankjes worden apart afgerekend.

Aanhaak-project

Dit project wordt geleid door Bouwien Oosting en Hanneke Kruissink en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het DELA fonds met medewerking van Stichting De Bagagedrager.
Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.