Leuk om te merken, dat steeds meer organisaties ons vragen om speltrainingen in company te geven, als deskundigheidsbevordering en scholing voor (ervaringsdeskundige) medewerkers.

Hierbij een mooie terugblik op de speltrainingen voor ervaringsdeskundigen van de Parnassiagroep.
In november en december 2023 hebben Astrid Elferink en Ellen Spanjers 2 speltrainingen gegeven aan 2 groepen, met de spellen Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid en Een Steekje Los? Een eigenwijs spel. Het waren twee groepen met gedreven, enthousiaste, kritische, creatieve, deskundige ervaringsdeskundigen! En ook nu zijn er door de deelnemers weer nieuwe werkvormen bedacht.

Een speltraining bestaat uit 2 dagdelen. Tijdens het eerste dagdeel geven we een introductie van de verschillende werkvormen en toepassingsmogelijkheden. Natuurlijk ook alle achtergrondinformatie over de ontwikkelfase en het doel van de spellen. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag. Ze gaan oefenen en ontdekken welke werkvorm het beste past bij het doel en de doelgroep én bij de eigen manier van werken. Tijdens het tweede dagdeel gaan de deelnemers zelf een werkvorm begeleiden. En er is ruimte voor alle vragen.
Het zijn 2 interactieve dagen, waarbij de deelnemers niet alleen het spel leren kennen, maar het is tevens ook een leuk teambuilding op collega’s op een andere manier beter te leren kennen.

 

 

 

 

 

 

Wij evalueren altijd onze trainingen en elke keer is het weer verrassend leuk om alle mooie feedback te lezen
Top:
leerzaam en gezellig met collega’s, openheid, inspirerend, out of the box, enthousiasme, bevlogen mensen, vrije ruimte om je eigen manier van spelen te verkennen, afwisseling, duidlelijk, nieuwe werkvormen geleerd.
Tip:
vooral doorgaan, voor herhaling vatbaar, meer tijd tussen de 2 trainingsdagen.
Toepassingen:
op herstelacademie, met cliënten, met collega’s, 1 op 1 gesprekken, herstelgroepen, thuis.

In maart en april 2024 zijn de volgende trainingen, met plezier gaan we weer 2 dagen naar Den Haag toe.