Denk je mee? met ons nieuwe idee?
Elke Dag Positief Gezond Scheurkalender 2025

Wat is de aanleiding?
Leuk klein educatief en praktisch cadeautje.
Wij krijgen regelmatig vragen van organisaties die onze spellen inzetten of we nog leuke kleine cadeautjes of geschenken hebben. Voor vrijwilligers, voor sprekers, als decembercadeau of als relatiegeschenk etc. Het blik met onderzetters was een favoriet, omdat het klein is en betaalbaar én ook praktisch ingezet kan worden om Positieve Gezondheid bespreekbaar te maken. Wij krijgen nu al vragen of we weer iets leuks hebben. En toen kwamen we op dit idee 😊

Inspirerende initiatieven in beeld
De tweede aanleiding was, dat wij op linked-in enorm veel mooie initiatieven tegenkomen die Positieve Gezondheid op inspirerende manieren inzetten. Dus dachten we, het is een mooi idee om deze initiatieven een plek te geven in de scheurkalender. Met als conceptidee: 50 initiatieven, elk initiatief kan 1 midweek adopteren. Elke organisatie/initiatief krijgt 5 pagina’s om een kijkje te geven in de activiteiten of producten die ze aanbieden. Belangrijk is dat de inhoud gericht is op tips, toepassingen, weetjes en ervaringen.

Format
Het idee is nu dat er per pagina is een vast format, met ruimte voor: datum, logo of naam organisatie/initiatief, tekstblok of foto, url en/of QR code. De inhoud is gericht op Positieve Gezondheid, met aandacht voor de 6 dimensies. De weekendpagina wordt gevuld met info uit het spel Alles op Tafel, met weetjes, tips, toepassingen, ervaringen, nieuwtjes én natuurlijk ook voorbeelden van speelkaarten en de plaatjes.

Scheurkalender in kleur!
De kracht en herkenbaarheid van Positieve Gezondheid zijn ook de mooie frisse kleuren.
Daarom willen we de scheurkalender in kleur laten drukken (in plaats van zwart wit) op iets steviger wit papier.

Co-creatie en cofinanciering
We zijn nu op zoek naar organisaties die mee willen doen aan de co-creatie en cofinanciering. Op deze manier kunnen we de kosten dekken voor het ontwikkel- en productieproces. Elke organisatie die meefinanciert ontvangt 40 kalenders. Elke organisatie krijgt een plek in de kalender en op deze manier kun je in 2025 extra aandacht geven aan jouw activiteiten.

Tijdspad:
Uitwerken conceptidee: februari – maart 2024
Aanmelding organisaties co-creatie en cofinanciering: voor 28 maart
Go/No Go: start kalender bij deelname van 50 organisaties: 30 maart
Aanleveren content: voor 15 mei 2024
Drukproef controle: begin juli 2024
Levering: begin september 2024

Verkoop
De Scheurkalenders worden uitgegeven door Stichting De Bagagedrager en verkocht in de webshop.
De Bagagedrager is een ANBI stichting en heeft geen winstoogmerk.

Heb je belangstelling?
Doe je mee? Met dit nieuwe idee als samenwerkingspartner?
of heb je belangstelling voor de aankoop van scheurkalenders voor jouw organisatie?
Vul dan dit belangstellingsformulier in (geheel vrijblijvend).

Op basis van deze belangstelling kunnen we verdere plannen maken, en kijken of het haalbaar is.
Wij kijken uit naar je reactie!