We hebben goed nieuws: er is weer een nieuwe werkvorm beschikbaar. De Draaitafel. Je draait aan het rad om een thema en een categorie te kiezen. Ideaal om in te zetten bij de kaarten van de uitbreidingssets van EenSteekje Los?. En het leuke is, deze werkvorm is helemaal bedacht door onze eigen Herma Brouwer.

Bekijk De Draaitafel in de webshop en deze is t/m december te bestellen voor een mooie actieprijs!

Idee
Vorig jaar kregen we van Herma een appje dat ze iets nieuws had bedacht. Herma speelt het spel Een Steekje Los? heel veel en is creatief in het bedenken van nieuwe werkvormen. Herma: “Ik stond voor een uitdaging. Ik wilde iets wat corona proof was maar ook leuk om te spelen. Bij een draaimolen denk ik aan iets wat draait, toen dacht ik aan een rad van fortuin en zo kwam ik op het idee om iets met een rad/wiel te maken. Dus: een rondje geknipt van papier. Maar hoe nu verder? O, de kleuren van de thema’s, dat is vrolijk en leuk. Ik heb het rondje in vakjes gedeeld en ieder rondje zijn eigen kleur gegeven. Toen provisorisch met een splitpen en een pijltje van papier het draaimechanisme gemaakt. Daarna kwam vanzelf het idee van de categorieën.”

 

Zo gezegd zo gedaan
Wij vonden het ook een leuk idee. Het zou een mooie aanvulling zijn op de placemats van de Thematafel. Onze vormgever Jeroen heeft het ontwerp van Herma verder uitgewerkt in onze huisstijl. De Productiemannen hebben een demo-exemplaar gemaakt, zodat we konden kijken of de wijzers goed draaiden en het stevig genoeg was. De Draaitafel is gemaakt van stevig forex materiaal (dun, stevig en licht plaatmateriaal).

 

Verrassing
Het leuke was, dat Herma nog helemaal niet wist dat we achter de schermen aan de slag waren gegaan met het produceren van De Draaitafel. Tijd voor een verrassing dus! We lokten Herma naar ons toe door te vragen of ze op 30 oktober spelleider wilde zijn om Vicky te verassen. Op die dag zou Vicky namelijk (in het kader van de Last Man Standing actie van Mind) maar liefst 3 uur op een paal staan voor het goede doel van Mind. Herma is altijd in voor een spontane actie en zo zijn Astrid, Ellen en Herma samen naar Gorinchem gegaan om Vicky te verrassen.

Terwijl Herma het spel Een Steekje Los? speelde met Vicky en het publiek, kwam Astrid binnen om Herma te verrassen met een professionele uitvoering van haar eigen idee: De Draaitafel. Dit had ze helemaal niet verwacht.

Herma was blij verrast zoals je kunt lezen in haar reactie:

Heb je zin om De Draaitafel uit te proberen? Je kunt De Draaitafel vanaf nu bestellen via de webshop! en t/m december 2021 voor een mooie actieprijs 🙂

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.