Onze Vlaamse collega’s van De Aanstokerij zitten niet stil! De afgelopen tijd heeft De Aanstokerij samengewerkt met Filmpact en Overkop aan een campagne over mentaal welzijn. Het resultaat? De documentaire What makes us boys waarin Daan (een Nederlandse jongen) wordt gevolgd bij zijn overstap van de basisschool naar de middelbare school.
De documentaire is geschikt om te kijken met kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Daarna kun je spelenderwijs in gesprek gaan met de kinderen aan de hand van Is dat RAAR? of met een ander spel van De Aanstokerij, MindMaze.

Wil je meer informatie of een aanvraag doen? Dat kan hier.

What makes us boys: het verhaal

Daan is dikke vrienden met zijn jongere broer Sam. Als Daan naar de middelbare school gaat, verandert hun relatie. Daan belandt in een rollercoaster van gevoelens en leert dingen over zichzelf waarvan hij niet wist dat ze bestonden. De jongens hebben allebei te maken met dingen waar kinderen van hun leeftijd zich geen zorgen over horen te maken. Daan heeft de bindweefselziekte EDS, waardoor hij vaak op fysieke grenzen botst, terwijl Sam worstelt met zijn identiteit omdat hij vroeger een meisje was. What makes us boys is een intiem portret over opgroeien in het digitale tijdperk.


Is dat RAAR?

In de documentaire komen allerlei thema’s aan bod zoals: opgroeien, omgaan met moeilijke situaties, gender en groepsdruk. Dat maakt de documentaire heel geschikt om te kijken met kinderen aan het begin van hun tienertijd. Na het kijken van de documentaire kun je met de kinderen in gesprek gaan over deze thema’s met gebruik van het bordspel Is dat RAAR?!

 

Wil je meer informatie of een aanvraag doen? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.