Ook dit jaar was er op 10 oktober weer de Internationale dag van de Mentale Gezondheid. Deze dag is met name bedoeld voor bewustwording en meer openheid. Dit jaar was het zelfs meer dan 1 dag, in Nederland organiseerde Ikbenopen.nu een Awarenessweek en in België is een 10 daagse van de geestelijke gezondheid georganiseerd, waarbij de Aanstokerij ook onze bordspellen in de spotlights zetten. Vandaag blikken we terug op deze mooie initiatieven.

#ikbenopen
Dit jaar was van 6 tot 13 oktober alweer de derde editie van de Awarenessweek van ikbenopen.nu. De afgelopen week konden mensen een imperfectie cirkel op social media plaatsen met #ikbenopen. Naast de social media-actie is er veel extra content te vinden op de site.
Ga alleen of samen aan de slag met je mentale gezondheid door bijvoorbeeld artikelen te lezen, je aan te sluiten bij groepsgesprekken, bekijk videocontent, ga aan de slag met de (online)activiteiten én maak kans op mentale welzijnspakketten én je kunt een kaartje claimen voor Young Impact Day 2022. Je leest er alles over op de website ikbenopen.nu 


De Aanstokerij
Van 1 tot 10 oktober zetten we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid het belang van een goede geestelijke gezondheid én van veerkracht in de verf. Het leven zoals we dat kennen wordt al een hele tijd serieus op z’n kop gezet wat een enorme druk legde op het mentaal welbevinden van velen. Hoe kunnen we onze balans het beste bewaren? Door veerkrachtig te zijn! En veerkrachtig zijn, dat doen we samen.
In de volgende spellen ontdekken je leerlingen het belang van veerkracht, hoe ze hun veerkracht kunnen versterken net zoals je een spier traint en doen ze inspiratie op hoe ze flexibel kunnen omgaan met moeilijke momenten om zich beter in hun vel te voelen. Lees hier de nieuwsbrief met daarin 8 spellen om veerkracht te versterken. En het leuke is dat onze 2 spellen Is dat RAAR? en Een Steekje Los? ook in deze top 8 staan.

 

Aan de slag met bewustwording en openheid?
Er zijn nog vele stigma’s over psychische gezondheid, deze kun je bespreekbaar maken met de uitbreidingsset Stigma.
Je ontvangt deze set gratis (twv 26,50 euro) bij een bestelling van meer dan 25 euro in onze webshop. Deze actie is geldig tot 15 oktober 2021.

#ikbenopen
Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.