social run shop

De afgelopen weken was het feest bij De Bagagedrager. Tijdens de Inclusieweek in september 2020 hebben veel mensen al kennisgemaakt met onze spellen en tools. Speciaal voor iedereen die verder wil spelen én voor iedereen die er niet bij kon zijn tijdens de Inclusieweek, hebben we samen met Socialrun een winactie opgezet waarbij je een tool of spel kon winnen.

De nieuwsbrief was pas net de deur uit toen de reacties binnenstroomden. We vonden het zo leuk dat jullie massaal meededen aan de winactie dat we hebben besloten de spellen en tools niet te verloten, maar iedereen een spel te geven. We hebben maar liefst 96 mensen blij kunnen maken met een spel of tool! Wij wensen iedereen heel veel speelplezier.

En wat we het allerleukst vonden? Jullie reacties. Bedankt voor jullie betrokkenheid en alle hartverwarmende (en openhartige) berichten die wij mochten ontvangen! In dit artikel vind je enkele van de reacties die wij hebben gekregen van de deelnemers aan de winactie én meer informatie over de online bijeenkomsten die we binnenkort organiseren. 

Welke spellen/ tools zijn favoriet?

Voor de deelnemers van de winactie was er heel wat te kiezen. Van StigmaTools tot coronaproof werkvormen en verschillende uitbreidingssets van Een Steekje Los?. Ben je benieuwd wat anderen hebben gekozen? Kijk dan in het taartdiagram hieronder. Duidelijk is in ieder geval dat de Wandelkaartjes topfavoriet zijn. ‘Wandelkaartjes’ is een blik gevuld met allerlei speelkaarten uit alle spellen en uitbreidingssets van Een Steekje Los?. Ook zitten er 4 kleine lege blikvangers bij. Als je gaat wandelen, kies je zelf wat kaarten uit en doe je die in de blikvanger (lekker klein, handig voor onderweg). Dit is één van de manieren om de wandelkaartjes in te zetten, we horen ook al dat er creatieve alternatieve werkvormen mee zijn bedacht. Ook wij zijn fan van de wandelkaartjes, omdat ze zo fijn zijn in deze tijd waarin we afstand moeten houden van elkaar!

De foto die je ziet hebben we ontvangen van Eveline Verduijn. Zij heeft de wandelkaartjes aangevraagd voor haar wandelgroep voor mantelzorgers in Tiel.

Een andere favoriet was de StigmaTool Label erop los. In deze werkvorm ga je met elkaar in gesprek over stigma en zelfstigma, met als doel stigma te doorbreken.

wandelkaartjes
wandelkaartjes
grafiek winactie inclusieweek
schrijf jouw kaartje

Reacties bij ‘Schrijf jouw kaartje’

‘Ik denk dat deze vorm mooi past binnen de herstelwerkgroepen die ik met een collega ervaringsdeskundige organiseer. Ik denk dat deze kaartjes opening bieden naar mooie gesprekken.’

‘Ik heb het spel ingezet op de 18e verjaardag van mijn nichtje met familie en het was erg verrassend. Nu word ik 50 en wil ik het spel ook inzetten.’

‘Ik ben benieuwd wat deze tool inhoudt. Ik heb laatst kennisgemaakt met een spel omdat mijn zus vrijwilliger is bij De Bagagedrager.’

Reacties bij ‘Label erop Los’

‘We plakken met gemak overal labels op (ook op onszelf). Hoe leuk is het als dat positieve labels zijn waar we ons aan mogen herinneren!’

‘Een mooie aanvulling op het spel en de blikvanger die ik al heb. Ik heb er behoefte aan om dit spel ook in te zetten.’

label erop los
schrijf jouw kaartje

Reacties bij ‘Blikvangers Is dat RAAR?’

‘Het lijkt mij een mooie aanvulling op het spel! Dit speel ik met veel enthousiasme met groepjes kinderen.’

‘Ik ben 14 en het lijkt me leuk om het met vrienden te spelen.’

‘Ik werk op een school voor speciaal onderwijs met hele geweldige én speciale leerlingen!’

‘Omdat ook kinderen zich bewust kunnen worden van wat kwetst en wat niet. Ik denk dat dit spel hen daarbij inzicht kan geven.’

Extra service: online bijeenkomsten

Vanuit het hele land zijn aanvragen ontvangen, zowel van mensen die bekend zijn met de spellen als van mensen die de spellen en tools nog helemaal niet kennen. Daarom organiseren we van 9 tot 12 november 2020 3 online bijeenkomsten speciaal voor de aanvragers. Tijdens deze online bijeenkomsten geven we kort uitleg over de tool en kunnen deelnemers ervaringen delen en vragen stellen. Dit is een pilot. Als de bijeenkomsten succesvol zijn, zullen we vaker online vragenuurtjes en uitwisseling van ervaringen gaan organiseren.

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.