De 8e dag van de Eigenwijze Spellen 10-daagse is aangebroken! Vandaag nemen we je mee naar 2018-2020: de jaren waarin gewerkt werd aan de ontwikkeling van Is Dat RAAR?. Met als klap op de vuurpijl de mooie lancering van Is Dat RAAR? in 2020!

Terugblik 2018-2020

Is Dat RAAR?

Na 1,5 jaar ontwikkelen, testen en nog eens testen, was het begin 2020 eindelijk zover: de lancering van Een Steekje Los Junior, oftewel Is Dat RAAR? Dit spel is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 13 jaar om met elkaar in gesprek te gaan over psychische diversiteit, over alles wat je meemaakt in je leven en wat je daarbij denkt en voelt. Want iedereen is anders, en niks is raar! Tijdens de ontwikkelfase is het spel met meer dan 400 kinderen getest. Hier kun je meer lezen over de ontwikkeling van Is Dat RAAR? en de makers, en hier vindt je alle informatie over Is Dat RAAR?. Of bekijk de video’s!

 

Leerlijn, training, workshops én e-learning 
Met de ontwikkeling en de lancering van het spel Is Dat RAAR? zijn we nog niet klaar. Er is een leerlijn ontwikkeld door Danny Dijkhuizen in samenwerking met Samen Sterk zonder Stigma. Deze leerlijn is nu nog in de testfase. Daarnaast wordt er een e-learning ontwikkeld bij Is Dat RAAR?. Deze zal in 2021 beschikbaar zijn.


Videoclip
Bekijk hier de te gekke videoclip IsDatRAAR? met rapper Flinke Jongen en Gwendolyn en 25 leerlingen van basisschool Master in Sneek. Het was een feest om deze videoclip te maken én om te bekijken. Of lees hier de prachtige songtekst van het nummer, geschreven door Flinke Jongen en Gwendolyn. Liever gewoon luisteren? Is Dat RAAR? staat ook op Spotify.

 

Lintje Los voor Danny en Gwendolyn.
Tijdens het ontwikkeltraject van Is dat RAAR? hebben Danny en Gwendolyn een bijzondere bijdrage geleverd aan de inhoud én uitvoering én lancering. Zij hebben hiervoor een Lintje Los ontvangen.

 

Is Dat RAAR? in België
Er is een Vlaamse aanvulling ontwikkeld voor Is dat RAAR?. Ook vanuit België krijgen we enthousiaste reacties te horen van onze collega-speltrainers van De Aanstokerij. Zij testen de nieuwe leerlijn ook op scholen.

uitnodiging lancering is dat raar?
Prijswinnaars van 15 december

Staat jouw voornaam erbij? Check dan snel of je een e-mail van ons ontvangen hebt, want misschien ben jij de gelukkige winnaar van één van de prijzen!

Winnaar bordspel Is Dat RAAR?:

Judith V.


Winnaars Blikvangers Is dat RAAR?

Anja W.
Minh L
Mirjam L.
Jolanda O.

is dat raar
Troostprijzen & Acties

(Nog) niet gewonnen? Niet getreurd! We hebben iedere dag verschillende mooie kortingsacties en gratis downloads voor je klaarstaan:

Mede mogelijk gemaakt door:

Fase 2 en 3: ontwikkeling leerlijn, app, training, workshops en E-learning zijn mede mogelijk gemaakt door