Doe Je Mee? is een bordspel van Stichting De Bagagedrager voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en hun omgeving. Het is gebaseerd op het spel Een Steekje Los?. Aan de hand van vragen, stellingen, opdrachten en foto’s ga je op een luchtige én leuke manier een gesprek met elkaar aan over kwaliteit van leven. Op deze pagina lees je alles over Doe Je Mee?. Wil je weten hoe je het spel speelt of wil je meteen bestellen? Ga dan snel naar de webshop!

doe je mee
Doe Je Mee? - Een Eigenwijs Spel!

Doe je Mee? is een bordspel voor mensen met een licht verstandelijke beperking en hun omgeving. Familie, vrienden, collega’s… iedereen kan meedoen met dit spel! Aan de hand van vragen, stellingen, opdrachten en foto’s ga je spelenderwijs met elkaar in gesprek.

De thema’s in het spel zijn Gezondheid, Ondersteuning, Ontmoeten, Relatie, Leren en werken, Vrije tijd en Wonen en wensen. Deze thema’s komen aan bod in allerlei verschillende vragen, stellingen, foto’s en bijvoorbeeld teken- en uitbeeldopdrachten. Er zijn allerlei werkvormen beschikbaar, zodat je het spel makkelijk kunt aanpassen aan de grootte van de groep en de situatie.

Bordspel doe je mee
Download de app en speel online!

Doe Je Mee? speel je ook via de app! In de app kun je alle kaarten en opdrachten uit het bordspel bekijken. Zo heb je altijd genoeg gespreksstof!

doe je mee app
De Bagagedrager in de Media

Doe Je Mee? en de andere spellen van De Bagagedrager, zijn regelmatig terug te zien in de media.

tzitzo magazine 1
Awards

We zijn trots dat Doe Je Mee in 2014 de Zilveren Prokkelprijs heeft gewonnen! Ook heeft Doe Je Mee een nominatie in de wacht gesleept voor de Pier de Boer prijs. 

zilveren prokkel 2014
Andere Eigenwijze Spellen van De Bagagedrager
dissociatieve stoornis

Uitbreidingssets bij Een Steekje Los?

steekje los

Voor volwassenen, vanaf 14 jaar

Logo is dat raar

Voor kinderen (7-13 jaar)

Voor volwassenen

Over het project & de fondsen

We zijn heel blij met alle ervaringsdeskundige vrijwilligers en alle anderen die betrokken zijn bij het project Doe Je Mee. Ook willen we onze speciale dank uitspreken voor de fondsen, zonder jullie was het niet gelukt!

doe je mee

Doe Je Mee? is een spel van De Bagagedrager en is ontstaan op initiatief van Onderling Sterk Arnhem e.o. en Zorgbelang Gelderland

Speltechniek: Team Identity Games, Rotterdam

Grafisch ontwerp: Jeroen de Jong, Den Haag

Idee en realisatie: Ellen Spanjers, Zorgbelang Gelderland

Redactie: Buro Opaal

semmie
bagagedrager
zorgbelang gelderland
opaal
identity games
onderling samen sterk

Dit spel is financieel mede mogelijk gemaakt door:

enspiratie
fonds verstandelijk gehandicapten
logoinnovfondszorgverz
spz