Oproep onderzoek
Wij zijn op zoek naar huisartsenpraktijken die de gesprekstool Een Ander Gesprek inzetten, de gesprekstool wél en niet inzetten of huisartsenpraktijken die de tool willen inzetten. Wat helpt en wat helpt niet? Wat zijn redenen om de tool wel of niet in te zetten? Hoe ervaart de patiënt de inzet van de tool?

De vraag achter de vraag van de patiënt in de huisartsenpraktijk
Sommige patiënten praten niet zo makkelijk en andere weer te makkelijk waardoor niet duidelijk wordt wat hun vraag nu is. De gesprekstool Een Ander Gesprek kan erg behulpzaam zijn om verheldering over de vraag achter de vraag te krijgen en patiënten te helpen om te praten.

Gesprekstool Een Ander Gesprek
Een tool om Positieve Gezondheid eenvoudig bespreekbaar te maken. www.eenandergesprek.nl
Een tool die onder andere goed in te zetten is in de huisartsenpraktijk om tot een ander gesprek te komen, zo zegt ook Miriam van Koningsbruggen (POH GGZ): ‘Na 3 consulten kwamen we tot de conclusie dat we in een cirkeltje bleven draaien. Dit veranderde toen ik de gesprekstool Een Ander Gesprek inzette. Daardoor kwam naar voren wat er werkelijk aan de hand was. Van hieruit konden we verder.’

 

 

 

 

 


Dit onderzoek bestaat uit drie fases
Voor de eerste fase (feb & mrt 2024) vragen wij aan huisartsenpraktijken om max. 10 minuten vrij te maken de bijbehorende vragenlijst in te vullen (ook als de gesprekstool NIET ingezet wordt).
Voor de tweede fase (mrt & april) vragen wij aan respondenten of zij deel willen nemen aan een online interactief groepsinterview.
Voor de derde fase vragen wij patiënten (mei) die met de tool gewerkt hebben wat hun ervaringen zijn.

Uiteindelijk leveren wij de resultaten op in een makkelijk leesbaar en visueel document wat verspreid wordt onder huisartsenpraktijken en hun patiënten.

Doe je mee?
Alle huisartsenpraktijken in geheel Nederland kunnen deelnemen aan de eerste fase door op deze link te klikken, met het verzoek om een online vragenformulier in te vullen, dit kost maximaal 10 minuten. Als dank voor je deelname ontvang je een blik onderzetters over Positieve Gezondheid 😊.

Voor meer info, bekijk hier de flyer Oproep Onderzoek Huisartsenpraktijk

 

Dit project is een samenwerking van


 

 

 

 

Dit onderzoek wordt financieel mede mogelijk gemaakt door
agis