Wil je echt álles weten over de ontwikkeling van het spel Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid? In dit artikel vind je allerlei interessante feiten en cijfers over de testfases en de laatste speltest. Speciaal voor jou op een rij gezet door Serge Metselaar. Serge is al vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van dit nieuwe spel, als coördinator en onderzoeker.

Wil je meer weten over de ontwikkeling van Alles op Tafel? Lees dan ook dit artikel.

Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid wordt geleverd vanaf maart 2023. Maar….. als je vóór 28 september 2022 bestelt, krijg je maar liefst 30% korting! Je betaalt dan €84,95, in plaats van €119,95

Bekijk de Early Bird actie in de webshop & bestel

Leuke feitjes over de testfases en laatste speltest

Terwijl ik dit schrijf gaat het spel bijna in productie. Alle testfases zijn voorbij. Zonder die testfases was het spel nooit klaar geweest en nooit geworden wat het nu is. Dank aan alle testers en alle spelleiders natuurlijk!

Het spel is door heel Nederland getest

Zo’n 300 testers hebben evaluatieformulieren ingevuld. Ik heb ze allemaal verwerkt en dat vond ik nog leuk om te doen ook 😊. Daarnaast ben ik ook aan de slag gegaan met de evaluatieformulieren van de spelleiders, dit waren nog eens 51 formulieren. Er zijn namelijk meer dan 50 testgroepen geweest, verspreid over bijna heel Nederland; van Maastricht tot Drachten, van Tilburg tot Amstelveen. De meeste testgroepen vonden in de provincie Gelderland plaats.

 

Interessant voor thuissituatie

Het spel is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met een aandoening, mensen die leven in armoede of laaggeletterd zijn. Tijdens het testen merkten we dat het spel voor veel meer mensen en situaties interessant kan zijn. Zo kwam naar voren dat het geschikt kan zijn voor zorgteams. Zeker wanneer ze met al Positieve Gezondheid bezig zijn of hiermee aan de slag willen gaan. Mensen leren elkaar beter kennen op een laagdrempelige en speelse wijze en leren samen over Positieve Gezondheid.

Verassend genoeg gaven testers aan dat zij het ook met familie (15%) of vrienden (23%) zouden willen spelen.

Een van de testspelers gaf aan dat zij dit spel juist in een groep zoals met vrienden of familie zou willen gaan spelen omdat je elkaar beter leert kennen: ‘Het is voor mij het leukst om het in een groep te spelen, je leert elkaar op een andere manier kennen.’

 

Het spel is leuk, leerzaam en interessant

Bij onze laatste groep testers, die de laatste versie van het spel getest hebben, kwam naar voren dat zij het leuk, leerzaam en interessant vonden.

Voor ons is het natuurlijk leuk om te weten dat niemand het saai vond 😊.
Eind dit jaar of begin volgens jaar komt er in ieder geval 1 artikel over de ontwikkeling van het spel en de bijbehorende resultaten. Waarop de keuzes die gemaakt zijn, zijn gebaseerd. We houden je daarvan op de hoogte.

Coördinator & onderzoekster Spel Alles op Tafel?
Serge Metselaar

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Alles op tafel wordt mogelijk gemaakt door financiering van:
Samenwerkingspartners