Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid

Kijken naar wat wél kan in plaats van wat niet (meer) lukt. Dat is de gedachte achter Positieve Gezondheid. In de hulpverlening wordt steeds meer vanuit deze gedachte gewerkt, maar veel mensen kennen het nog niet. Daarom hebben we een nieuw spel ontwikkeld waarin mensen op eigenwijze, speelse en laagdrempelige manier kennismaken met Positieve Gezondheid. Na heel veel ontwikkelen en testen is het dan eindelijk zover: Het nieuwe spel ‘Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid’ is bijna klaar! Misschien heb je het spel al besteld in de voorverkoop, of ben je gewoon reuze benieuwd naar dit nieuwe spel. Op deze pagina vind je alle informatie over Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid! Houd deze pagina goed in de gaten, binnenkort komt er nog veel meer informatie op te staan!

Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid wordt geleverd vanaf maart 2023. Als je vóór 28 september 2022 bestelt, krijg je maar liefst 30% korting! Je betaalt dan €84,95, in plaats van €119,95

Alles op tafel? Uitdagend, leuk en verbindend

Laagdrempelig en spelenderwijs in gesprek over Positieve Gezondheid… laat je verrassen! Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid kan gespeeld worden in groepen van zes spelers én er is een speciale 1 op 1 versie, om binnen 15 minuten tot een ander gesprek te komen. Het bordspel heeft zes dubbelzijdige speelborden, 165 opdrachtkaarten, 140 afbeeldingen, een dobbelsteen met de thema’s van Positieve Gezondheid, fiches, een zandloper en een actieblok.
Dit spel is ontwikkeld in samenwerking met Machteld Huber en het team van Institute for Positive Health. Het spel is met ruim 300 personen getest, vanuit alle doelgroepen, kwetsbare ouderen, anderstaligen, laaggeletterden, mensen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking. En met zorgprofessionals, POH, thuiszorgmedewerkers, taalmaatjes, welzijnsmedewerkers, huisartsen en trainers Positieve Gezondheid.

 Ben je benieuwd naar de laatste updates over de ontwikkeling van het spel? Klik dan snel door naar het artikel.

spel positieve gezondheid
Voor wie?

Alles op tafel? is heel geschikt om in te zetten in de zorg, maar ook in taalcafés, buurtcentra en bibliotheken. We hebben het spel getest met veel verschillende doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met psychische problemen, met een lichamelijke ziekte, mensen die leven in armoede en mensen met een migratie-achtergrond. Ook hebben we het spel getest met een een testpanel van Stichting ABC, door mensen die zelf laaggeletterd zijn (geweest). Het spel is  ontzettend veelzijdig: van buurthuis tot verzorgingshuis en van de huisartsenpraktijk tot bibliotheek. Alles op tafel? is altijd een goed idee!

Agenda: waar kun je ons vinden in het najaar van 2022?

Het komend najaar kun je ons vinden op verschillende congressen, waar we bijvoorbeeld op de infomarkt staan of workshops geven. Zo kun je vast een indruk krijgen van Alles op tafel? Spelen met positieve gezondheid. Klik op de button om de hele agenda te zien.  

spel positieve gezondheid
Kijkje achter de schermen

Wil je meer weten over de Early Bird actie (tot en met 28 september 2022 bestel je het spel met 30% korting), de definitieve vormgeving, wist-je-datjes, leuke feitjes en de agenda? Bekijk hier de nieuwsbrief van september 2022.

Nieuwsgierig naar de ervaringen in de ontwikkelfase tot en met mei 2022? Bekijk hier de nieuwsbrief van mei 2022.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het spel? Meld je dan hier aan voor de digitale nieuwsbrief.

Wist je dat....

We hebben wat meegemaakt tijdens de ontwikkeling van het spel…. benieuwd wat allemaal? Lees dan de wist-je-datjes!

Impressie vormgeving
Impressie testfases

Samenwerkingspartners

Dit project is mogelijk gemaakt door financiering van