Yes, het is alweer de 4e dag van de Eigenwijze Spellen 10-daagse! Vandaag nemen we je mee naar 2013 en 2014: de jaren waarin we maar liefst 26 uitbreidingssets ontwikkelden, de 2e druk van Een Steekje Los? verscheen én Doe Je Mee? toegevoegd werd aan de Eigenwijze Spellenfamilie. Ook hebben we mooie prijzen gewonnen in deze periode! Op deze pagina zie je ook of je een van de prijzen gewonnen hebt én vind je de troostprijzen!

Terugblik 2013-2014

Doe Je Mee?

In deze periode is het spel Doe Je Mee? ontwikkeld. Doe Je Mee? is een versie van Een Steekje Los? die speciaal is ontwikkeld voor en doormensen met een licht verstandelijke beperking. Doe Je Mee? gaat over kwaliteit van leven en meedoen in de samenleving. Doe Je Mee? heeft de Zilveren Prokkel gewonnen (zie foto) en de 2e plaats behaald bij de Pier de Boer prijs (zie foto).

doe je mee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2e herziene druk Een Steekje Los? & Uitbreidingssets

In 2014 kwam de 2e, herziene druk van Een Steekje Los? uit (dit keer voor het eerst in het vertrouwde spelblik in plaats van een kartonnen doos). Maar dat is nog niet alles, er werden namelijk ook 26 uitbreidingssets toegevoegd aan het spel.
Het was een enorm groot landelijk project, waar cliënten, ervaringsdeskundigen, familie, studenten, docenten, patiëntenorganisaties en zorgorganisaties aan meegewerkt hebben.
Het idee was om 10 uitbreidingssets te ontwikkelen. Tijdens de ontwikkeling kwamen er steeds meer vragen van zorgorganisaties en patiëntenorganisaties die een eigen set wilde ontwikkelen. We hebben voor elke set een projectgroep samengesteld met ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en naasten. Vandaar uit zijn de basis vragen ontwikkeld en vervolgens is elke set met 50 a 100 personen getest. In totaal hebben er ruim 2000 personen een bijdragen geleverd aan deze ontwikkelfase. Het was een traject van ruim 1,5 jaar.

De uitbreidingssets zijn zo ontwikkeld, dat deze ook als kaartspel toegepast kunnen worden, dus zonder gebruik van het bordspel.
Lees hier het mooie artikel van Mieneke Muntendam over haar ervaringen tijdens de ontwikkelfase. Als je alles wilt weten over het ontwikkeltraject, lees dan de eindrapportage van dit project.

 

 

 

 

 

 

 

Blikvangers

In 2014 zijn ook de Blikvangers toegevoegd aan de serie. Voor wie nog niet bekend is met de Blikvangers: het zijn miniblikjes die gebruikt worden als teaser. In het blikje zitten 30 speelkaarten om kennis te maken met het spel. 

 

 

blikvanger

 

 

 

 

 

 

 

Winnaar innovatieprijzen

We hebben het jaar 2014 afgesloten met twee grote innovatieprijzen. We wonnen de Innovatieprijs van Stichting Voorzorg Utrecht (zie foto). Ook hebben we de juryprijs én publieksprijs gewonnen van Hersenstichting Nederland (bekijk hier de video).

zilveren prokkel 2014

Hersenbokaal foto Ilco Kemmere

Prijswinnaars van 11 december

Staat jouw voornaam erbij? Check dan snel of je een e-mail van ons ontvangen hebt, want misschien ben jij de gelukkige winnaar van één van de prijzen!

 

Winnaars Uitbreidingsset Eenzaamheid met de handreiking ‘Ik zie je’

Dunya V.
Greet T.
Barbara K.


Winnaars blikvangers:

Alice P.
Franciska V
Marieke D.

uitbreiding een steek je los eenzaamheid
blikvanger
Troostprijzen & Acties

(Nog) niet gewonnen? Niet getreurd! We hebben iedere dag verschillende mooie kortingsacties en gratis downloads voor je klaarstaan:

Mede mogelijk gemaakt door:

Het bordspel Doe je mee? is mogelijk gemaakt door
Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Stichting SPZ, Fonds verstandelijk gehandicapten, Zorgbelang Gelderland, Enspiratie en Buro Opaal.

De 26 uitbreidingssets zijn mogelijk gemaakt door
CZ Fonds, DELA goededoelenfonds, Dr. C.J. Vaillantfonds, Dr. Wittenbergstichting, Fonds Sluyterman van Loo, K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden, Oranje Fonds, Saxion Lectoraat GGZ herstelgerichte zorg en empowerment , Stichting Agis, Stichting Kinderpostzegels, Stichting RCOAK, Stichting Voorzorg Utrecht, VSBfonds, Wmo innovatiefonds Arnhem, Zorgbelang Gelderland, Benjamins & Jens, Caleidoscoop, Landelijke Stichting Zelfbeschadiging, Mediant Geestelijke Gezondheidszorg, Mentaal Beter, Vriendendiensten Deventer, RIBW Arnhem & Veluwe Vallei

De Blikvangers zijn mogelijk gemaakt door
Socialrun