In oktober 2018 is gestart met de ontwikkeling van het nieuwe bordspel voor kinderen van 6 t/m 13 jaar, gebaseerd op Een Steekje Los?. Van 18 maart t/m 10 mei 2019 willen we de conceptversie uitgebreid testen met kinderen, ouders, docenten, coaches en andere belangstellenden.

Doel en vorm

Spelenderwijs in gesprek over psychische kwetsbaarheid, om meer openheid en begrip te krijgen en om vooroordelen bespreekbaar te maken. Dit aan de hand van acht thema’s (gezondheid, hulp, thuis, school, vrienden, vrije tijd, familie, dromen) en met verschillende speelvormen (vragen, stellingen, tekenen, uitbeelden, doe opdrachten, quiz en foto’s). Het spel is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 13 jaar, maar ook ouders, docenten, coaches en iedereen die veel met kinderen bezig is.

Hoe ziet een testbijeenkomst eruit?

De bijeenkomst duurt 1 á 1,5 uur (dit kan in de ochtend, middag en ook in het weekend). Een van onze ervaren spelleiders begeleidt het spel met de nieuwe speelkaarten van de junior versie. Na afloop wordt gevraagd naar de ervaringen en verbeterpunten.

Er wordt getest op diverse punten, zoals:

  • Zijn de vragen en opdrachten duidelijk en goed uit te voeren én levert het goede gesprekken op?
  • Welk deel van de vragen is geschikt voor 6 – 9 jaar en wat voor 9 – 13 jaar?
  • Welke werkvormen zijn geschikt voor kleine groepen en welke voor grote groepen?
  • Zijn de spelregels duidelijk of moeten deze worden aangepast?
  • Suggesties voor een nieuwe naam van het spel en voor de fiches die je kunt verdienen.

Wie kunnen het spel testen?

Natuurlijk alle kinderen van 6 t/m 13 jaar, maar ook ouders, docenten, coaches,
op school, scoutinggroepen, buitenschoolse opvang, gezinshuizen en elke andere organisatie die groepen kinderen begeleidt.

Hoeveel personen kunnen er meedoen?

Minimaal 4 en maximaal 12 personen per groep. Bij meer dan 6 personen zorgen wij voor meer spelleiders (indien beschikbaar).

Wanneer is de testfase?

De testbijeenkomsten worden gehouden in de periode van 18 maart t/m 10 mei 2019.

Wat zijn de kosten voor deelname aan de testfase?

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wie begeleiden de testgroepen?

De actieve projectgroepleden die het spel mede ontwikkeld hebben en de ervaren én ervaringsdeskundige spelleiders van stichting De Bagagedrager. Zij nemen het spel, de testmaterialen en evaluatieformulieren mee.

Waar worden de testbijeenkomsten gehouden?

De testbijeenkomsten worden door heel Nederland op locatie gegeven. Bijvoorbeeld op scholen, kinderdagverblijven, scoutinggroepen of in een gezinshuis.

Wat verwachten wij van jou als aanvrager?

Je zorgt voor een (gratis) locatie en minimaal 4 deelnemers per testgroep. Er kunnen meerdere testgroepen op 1 dag gepland worden, na elkaar of naast elkaar. Na afloop vul jij als aanvrager een online evaluatieformulier in.

Wat bieden wij?

  • De primeur: je speelt als eerste dit dynamische bordspel voor kinderen.
  • De mogelijkheid om zelf een bijdrage leveren aan verbetering van de speelkaarten.
  • 50% korting op de aanschaf van het nieuwe bordspel als je het spel besteld voor 1 juni 2019.
  • Als je meer dan 8 testgroepen organiseert, ontvang je het bordspel gratis (t.w.v. € 59,90).

Aanvragen testbijeenkomst

Vul het online aanvraagformulier in, dit kan t/m 22 maart 2019. Vanaf eind maart worden de data van de testgroepen gepland en per mail bevestigd.

We proberen zoveel mogelijk aan alle voorkeuren te voldoen. We zijn daarbij afhankelijk van de beschikbaarheid van ervaren spelleiders.

Privacy

De persoonsgegevens worden na de testfase vernietigd en niet voor andere doeleinden gebruikt. Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, kun je dit aangeven op het aanvraagformulier.

Beschikbaarheid van het spel

Als de testfase voorspoedig verloopt, is de verwachting dat het spel medio september 2019 leverbaar is. Als er meer tijd nodig is voor de testfase, is de leverdatum later.

Meer informatie

Lees meer over Een Steekje Los? Junior! als project en over hoe het spel tot nu toe ontwikkeld wordt. Heb je vragen of opmerkingen over Junior, neem dan contact op met Ellen Spanjers.

De ontwikkeling van de junior versie is een initiatief van De Bagagedrager en wordt mede mogelijk gemaakt door

kinderpostzegels
agis