We zijn alweer bij de 9e dag van de Eigenwijze Spellen 10-daagse aanbeland! Vandaag nemen we je mee naar 2019 en 2020: waarin de 3e druk van Een Steekje Los? uit is gekomen. Ook is er hard gewerkt aan Vlaamse uitbreidingssets, figureren Een Steekje Los? en Doe Je Mee? in een echte kookshow én hebben we coronaproof werkvormen ontwikkeld. 

Terugblik 2019-2020

Koken met Troost: Recepten om mee te doen

Je wist natuurlijk al dat de spellen van De Bagagedrager veelzijdig zijn, maar wist je ook al dat Een Steekje Los? en Doe Je Mee zelfs gebruikt zijn in een kookprogramma over inclusie? Bij dit project van Zorgbelang zijn elf receptenkaarten uit de VN receptenmap verfilmd. Wat de VN receptenmap is? Een creatieve vertaling van 12 artikelen uit het VN-verdrag in een eenvoudige en praktische vorm. De presentator, Jan Troost, laat samen met VN-ambassadeurs en speciale gasten de kijkers zien hoe je op eenvoudige wijze een bijdrage kunt leveren aan een inclusieve, toegankelijke samenleving. In aflevering 6 zie je dat de spellen Een Steekje Los? en Doe je mee? ingezet worden om inclusie bespreekbaar te maken. Wil je de filmpjes terugkijken of meer weten over dit project? Kijk dan op www.aandeslagmethetvnverdrag.nl

 

 

 

Lancering 3e druk Een Steekje Los? september 2020

Tijdens de Inclusieweek van Socialrun in september 2020 is de 3e druk gelanceerd van Een Steekje Los? Benieuwd wat er anders en nieuw is aan de 3e druk? Je leest het hier.

 

 

Vlaamse editie

Wist je dat er vanuit België veel belangstelling is voor de spellen? Alweer een paar jaar geleden is Laura Keulemans cum laude afgestudeerd Ergotherapie van Hogeschool Antwerpen. Ze was stagiaire bij het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel en tijdens haar stage heeft ze Een Steekje Los? ingezet voor cliënten op een gesloten afdeling. Het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel is ons daarna niet vergeten, want vorig jaar zijn we door hen benaderd met de vraag om alle uitbreidingssets te herzien voor België. Met name de kennisvragen waren te Nederlands. In februari 2020 hebben we een training gegeven aan medewerkers van UPC en collega’s van vzw Emmaüs. Sindsdien worden alle 26 uitbreidingssets vertaald. Van de bordspellen Een steekje Los en Is dat RAAR zijn inmiddels al Vlaamse aanvullingssets beschikbaar. UPC Duffel heeft hiervoor financiering gekregen van het Impulsfonds in België. We zijn ontzettend blij dat de spellen straks ook in het Vlaams beschikbaar zijn!

 

Corona werkvormen

Speciaal voor deze tijd, waarin we afstand van elkaar moeten houden, hebben we  diverse ‘coronaproof’ werkvormen ontwikkeld. Je leest er hier alles over.

thematafel eigenwijs spel
Prijswinnaars van 16 december

Staat jouw voornaam erbij? Check dan snel of je een e-mail van ons ontvangen hebt, want misschien ben jij de gelukkige winnaar van één van de prijzen!

Winnaar VN receptenmap
Anneke K
Ben W.

Winnaar ThemaTafel met uitbreidingsset Stigma

Mirjam G.
Marcel K.
Jacky D.

Winnaar Schrijf jouw kaartje

Marie-Jeanne P.
Petra P.
Belinda N.
Zina L.
Fieke B.
Guiselaine C.
Odile J.

Troostprijzen & Acties
Mede mogelijk gemaakt door:

Het project Koken met Troost is een initiatief van Zorgbelang Inclusief mede mogelijk gemaakt door Agis Innovatiefonds, CZ fonds, Stichting Voorzorg Utrecht, Leefbaarheidsalliantie Gelderland en Buro Opaal.

De 3e druk van Een Steekje Los? is mogelijk gemaakt vanuit de opbrengsten van de verkoop van de 2e druk.

De Coronaproof werkvormen zijn mogelijk gemaakt vanuit de Covid subsidie van
provincie gelderland