We zijn alweer aangekomen bij dag 7 van de Eigenwijze Spellen 10-daagse. We komen al een stukje dichterbij het nu, want vandaag gaan we kijken naar de ontwikkeling van StigmaTools, StigmaTools met Impact en De Boer op in Bronckhorst. Benieuwd of je een prijs hebt gewonnen? Lees dan snel verder!

Terugblik 2016-2018

StigmaTools

Van 2016 hebben we de StigmaTools ontwikkeld, een koffer met 20 verschillende tools om in gesprek te gaan over stigma. We hebben 10 werkvormen ontwikkeld waarbij de spellen van Een Steekje Los? ingezet worden om stigma bespreekbaar te maken. In de koffer vind je alle instructies die je nodig hebt als gespreksleider, maar natuurlijk kunnen we ook een bijeenkomst voor je organiseren met onze eigen ervaren gespreksleiders. Op www.stigmatools.nl vind je een overzicht van alle StigmaTools en achtergrondinformatie over deze bijzondere koffer! In 2019 hebben we de GGZ Herstelspecial (VGZ en MIND) gewonnen, bekijk hier het winnende filmpje om een indruk te krijgen van de StigmaTools.

 

StigmaTools met Impact

In 2019 zijn we gestart met het project StigmaTools met impact, een project samen met IrisZorg, Ixta Noa en Zorgbelang Inclusief, met als doel om de stigmatools verder te implementeren en uit te rollen in de regio Gelderland en Overijssel.
In 2020 is de razende reporter op bezoek geweest tijdens een trainingsdag. Lees hier de mooie reportage en bekijk hier de vlog. Wij zijn trots dat we in 2020 de PGO Impactprijs hebben gewonnen!

 

De Boer op in Bronckhorst

“Doe maar normaal, dan doj al gek genog!”, een veel gehoorde uitspraak in de Achterhoek. Als iedereen maar gewoon normaal doet, zich aanpast aan de ander, er niet heel anders uit ziet of zich anders gedraagt, dan hoeft er ook nergens over gepraat te worden, toch? Als echte Achterhoekers weten wij dat we daar het liefst niet over praten en geneigd zijn om de kop in het zand te steken.

Met het project De boer op in Bronckhorst willen wij ruimte creëren om in gesprek te gaan over psychische kwetsbaarheden. Met als doel meer openheid, (h)erkenning, begrip en bewustwording en degene met een kwetsbaarheid zich welkom te laten voelen,

In 2019 en 2020 is een nieuw spelleidersteam gestart dat actief is in Bronckhorst om de spellen in te zetten, op vele locaties, zowel in wijkcentra met ouderen, maar zeker ook met jongeren, samen met stichting Present zijn kinderen in gesprek gegaan met bewoners van verzorgingshuizen, er zijn wandelbijeenkomsten georganiseerd om met mantelzorgers in gesprek te gaan over dementie en het spel is ingezet door taalmaatjes met statushouders.

impactprijs
Prijswinnaars van 14 december

Staat jouw voornaam erbij? Check dan snel of je een e-mail van ons ontvangen hebt, want misschien ben jij de gelukkige winnaar van één van de prijzen!

 

Winnaar StigmaTools koffer

Rachel J.

 

Winnaar Magazine Tzitzo:

Rita R.
Willy H.
Henk B.

stigmatools
tzitzo magazine 1
Troostprijzen & Acties
Mede mogelijk gemaakt door:

StigmaTools 2016 – 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

StigmaTools met Impact 2019 – 2020

Een project van Zorgbelang Inclusief, in samenwerking met IxtaNoa en IrisZorg en De Bagagedrager. Mede mogelijk gemaakt door

 

 

 

 

De Boer op in Bronckhorst 2019 – 2020

gemeente bronckhorst

dokter wittenberg stichting