De Eigenwijze Spellen 10-daagse is inmiddels bijna op de helft. Vandaag nemen we je mee naar 2014-2017: StigmaTour, StigmaTaxi en Theater met Bagage. Lees snel verder, dan kom je er ook meteen achter of je vandaag een prijs gewonnen hebt!

Terugblik 2014-2017

Deze jaren stonden in het teken van drie mooie publiekscampagnes om in het hele land stigma bespreekbaar te maken: StigmaTour, StigmaTaxi en Theater met Bagage We zijn dankbaar voor de vele samenwerkingspartners die ons hierbij hebben geholpen. Bij ieder project zijn de spellen op een bijzondere wijze ingezet als laagdrempelig gespreksinstrument.

 

StigmaTour

Tijdens de StigmaTour gingen we met een knalgele Amerikaanse schoolbus, ingericht als informatiebus, op tournee door Nederland. We hebben het leven met psychiatrische stoornissen op een laagdrempelige en interactieve manier bespreekbaar gemaakt. Bekijk hier een reportage van RTV Krimpenerwaard van de busstop op de jaarlijkse braderie in Schoonhoven samen met ZOGMH (nu Stichting Kernkracht). StigmaTour was ook aanwezig in Tilburg in Spoorzone tijdens de European Social Innovation Week (in samenwerking met Zorgbelang Brabant). Bekijk hier de reportage die Omroep Tilburg maakte van deze busstop! Ook hebben we een mooie video voor je geselecteerd over het TeGekFestival in 2015, tijdens de finishdag van de Socialrun.
In 2016 was de StigmaTour genomineerd voor de landelijke Vrijwilligersprijzen van NOV en Movisie.

Het bijzondere van de StigmaTour is dat er ook diverse nieuwe initiatieven zijn meegereisd om stigma bespreekbaar te maken:
StigmaJas van Ahmet Turkmen
Feel goodybag Tour van Debby de Hond
Ik reis met bagage, van Sanne Willemsen
Het Vertelkastje, van Jeanette Eken
De Virtual Reality Experience, De Verwarde Man, door Jeroen Zwaal.
Deze projecten zijn meegereisd met de StigmaTour, vervolgens doorontwikkeld, en staan nu op eigen benen.

 

StigmaTaxi

Het project StigmaTaxi was bedoeld om psychische gezondheid en (zelf)stigma bespreekbaar te maken met mensen uit verschillende culturen, aan de hand van de uitbreidingsset Multicultureel. Tijdens dit project is een speciale handleiding geschreven behorend bij deze set. Er zijn filmpjes gemaakt tijdens een taxirit, deze filmpjes zijn te bekijken via www.stigmataxi.nl . Bekijk hier één van de fimpjes: een gesprek met Birsen Basar over autisme in andere culturen.

 

Theater met Bagage

Bij de theatervoorstellingen krijgen bezoekers nu niet alleen figuurlijk bagage mee (door de beleving) maar ook letterlijk in de vorm van een mooie selectie kaarten. Met de gesprekskaarten afkomstig uit het spel Een Steekje Los? ga je op speelse wijze in gesprek over het thema van de voorstelling, met als doel meer openheid en begrip. Voorafgaand aan de theatervoorstelling krijgen alle bezoekers ansichtkaarten van de spelkaarten en na afloop een blikvanger mee met spelkaarten van Een Steekje Los? Bij sommige theatervoorstellingen zijn speciale gesprekskaarten ontwikkeld die ingezet worden tijdens de nabespreking. Theater met Bagage is een project in samenwerking met Kracht van Beleving.

Prijswinnaars van 12 december

Staat jouw voornaam erbij? Check dan snel of je een e-mail van ons ontvangen hebt, want misschien ben jij de gelukkige winnaar van één van de prijzen!

 

Winnaars uitbreidingsset Multicultureel met handleiding

Marjolein M.
Sandhia J

Winnaars Invulboekjes ‘Ik reis met bagage’:

Carlijn L.
Anne-Marie R.


Winnaars Ansichtkaarten en blikvangers Theater met Bagage:

Marit R.
Marian K.

Troostprijzen & Acties

(Nog) niet gewonnen? Niet getreurd! We hebben iedere dag verschillende mooie kortingsacties en gratis downloads voor je klaarstaan:

Mede mogelijk gemaakt door:

StigmaTour 2014 – 2015

 

 

 

 

 

 

 

StigmaTour 2016 – 2017

 

 

 

 

 

 

 

Stigmataxi 2016 – 2017

 

 

 

 

Theater met bagage 2016 – 2017