Het is de 2e dag van de Eigenwijze Spellen 10-daagse. Vandaag nemen we je mee naar 2011-2013. In die jaren gaven we onze eerste workshops en later de meer uitgebreide trainingen. Op deze pagina lees je er meer over. En misschien ben jij wel de gelukkige winnaar van een gratis Introductieworkshop op locatie (of een van de andere prijzen)! Ook hebben we vandaag weer nieuwe acties, downloads en troostprijzen voor je in petto!

Terugblik 2011-2013

Workshops, trainingen & spelleiders

Het bordspel Een Steekje Los? was pas net gereed toen de eerste aanvragen voor spelworkshops al binnenkwamen. Daar waren we nog niet op voorbereid. Samen met de ervaringsdeskundigen uit de projectgroep hebben we de eerste workshops gegeven. Dankzij financiering van fondsen konden we een landelijk spelleidersteam opzetten. Want zonder spelleiders: geen trainingen en workshops. Ben je benieuwd naar verhalen van spelleiders en andere betrokkenen? Lees hier de enthousiaste en mooie ervaringen van de spelleiders. 

In de loop der jaren hebben steeds meer organisaties een eigen spelleidersteam opgezet. De speltrainers van De Bagagedrager hebben deze incompany trainingen gegeven. Sommige, zoals Vriendendiensten Deventer, hebben zelfs een eigen uitbreidingsset (je raadt het al, het is de uitbreidingsset Vriendendienst) ontwikkeld. Ook de Stichting Zelfbeschadiging heeft een eigen spelleidersteam én een eigen set ontwikkeld. In 2014 heeft Stichting Zelfbeschadiging hiervoor zelfs de KF Hein Stimuleringsprijs gewonnen. Sinds 2019 heeft Samen Sterk zonder Stigma ook een eigen spelleidersteam. 

 

Winnaar Vrijwilligersprijzen

In 2012 heeft het spelleidersteam 2 prijzen gewonnen:
IKRA Award, Arnhemse vrijwilligersprijs
De Roos van Elisabeth. Bekijk hier de reportage, gemaakt door RTVOost. 

 

Hoogtepunten

Een van de mooiste momenten met het spelleidersteam van die tijd is toch wel de lipdub die we hebben gemaakt met meer dan 100 mensen bij Hogeschool Saxion in Deventer voor het project GGZmooianders in 2012.

Bekijk hiernaast het resultaat van de lipdub. Ook heel leuk om te bekijken is de making of, met een kijkje achter de schermen en vooral ook de diepte interviews, waarin de geinterviewden hun visie geven op de beeldvorming van de ggz en het belang van contact.
* Peter Goossens, lector Saxion GGZ Herstelgerichte Zorg en Cliënt-empowerment,

* Houda Khiraoui, afstudeerstudent Saxion Verpleegkunde,
* Petra Smeenk, docent Saxion Verpleegkunde,
* Annemarie Stik-Reijnders, auditor ervaringsdeskundige i.o. Dimence,
* Sinanda Benjamins, trainer/coach GGZCentraal Innova.

Als je alle foto’s, filmpjes en ervaringen terug wil zien, ga dan naar de website van GGZmooianders. 

Prijswinnaars van 9 december

Staat jouw voornaam erbij? Check dan snel of je een e-mail van ons ontvangen hebt, want misschien ben jij de gelukkige winnaar van één van de prijzen!

 

Winnaar Introductieworkshop op locatie:

Eveline

Winnaar uitbreidingsset Zelfbeschadiging:

Erika

Winnaar uitbreidingsset Vriendendiensten:

Carmen

Winnaar uitbreidingsset Stigma

Rob

Troostprijzen & Acties

(Nog) niet gewonnen? Niet getreurd! We hebben iedere dag verschillende mooie kortingsacties  voor je klaarstaan:

Mede mogelijk gemaakt door:

De opzet van de spelleidersteams en de ontwikkeling van de speltrainingen en workshops zijn mede mogelijk gemaakt door:

CZ Fonds, DELA goededoelenfonds, Dr. C.J. Vaillantfonds, Dr. Wittenbergstichting, Fonds Sluyterman van Loo, K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden, Oranje Fonds, Stichting Agis, Stichting Kinderpostzegels, Stichting RCOAK, Stichting Voorzorg Utrecht, VSBfonds, Wmo innovatiefonds Arnhem.