Hoera! Op 8 december 2020 bestaat Eigenwijs Spel 10 jaar en dat vieren we met jou! Je kunt je namelijk vanaf nu inschrijven voor de Eigenwijze Spellen 10-daagse. Doe je mee? Dan ontvang je tussen 8 en 18 december elke dag een e-mail een bijzondere terugblik op tien eigenwijze jaren. Met hoogtepunten, feiten, foto’s, filmpjes, feestelijke prijsuitreikingen, weetjes, werkvormen en volop prachtige praktijkervaringen.

Maar dat is nog niet alles… wij verloten elke dag spellen én er zijn voor iedereen mooie troostprijzen. In de dagelijkse jubileum-mail maken we de prijzen en winnaars bekend! Deelname is gratis!

Ja, ik wil me inschrijven!

Wil je geen mails ontvangen, maar wel elke dag de nieuwtjes lezen? Dat kan ook, bekijk dan de Actiepagina van de Eigenwijze Spellen 10 daagse

Een steekje los bordspel
Bordspel doe je mee
is dat raar
Een Steekje Los? - Is dat RAAR? - Doe Je Mee?

Drie spellen met elk hun eigen doelgroep, maar met hetzelfde doel: laagdrempelig in gesprek komen over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Zo ontstaat er spelenderwijs meer openheid, begrip en inclusie. De spellen zijn voor iedereen, mensen mét en zonder beperking. Alle spellen zijn ontwikkeld samen met de mensen om wie het gaat. Alle ontwikkelkosten zijn gefinancierd door fondsen. De spellen worden verkocht zonder winstoogmerk. De opbrengst van de verkoop wordt gereserveerd voor de herdruk.

Eigenwijze Spellen van De Bagagedrager
steekje los

Bordspel en 26 uitbreidingssets voor volwassenen, vanaf 14 jaar

doe je mee

Bordspel voor mensen met een licht verstandelijke
beperking en hun omgeving

Logo is dat raar

Bordspel voor kinderen (7-13 jaar)

Stichting De Bagagedrager - Wie zijn wij?

We bedenken en ontwikkelen vernieuwende projecten en Eigenwijze spellen waarmee je spelenderwijs met elkaar in gesprek gaat over kwaliteit van leven, meedoen in de samenleving of psychische diversiteit. Taboedoorbrekend, met humor én altijd gericht op verbinding. Stichting De Bagagedrager werkt altijd zonder winstoogmerk. De ontwikkeling van de spellen en onze projecten worden gefinancierd door fondsen. 

is dat raar
Workshops

Bij De Bagagedrager kun je verschillende workshops volgen over de spellen. Zo maak je tijdens de  introductieworkshop van Een Steekje Los? kennis met de verschillende mogelijkheden van Een Steekje Los? Ook is er een training voor spelleiders. Daarnaast is er ook nog een variatiedag, voor mensen die het spel al beter kennen. Er zijn ook trainingen bij het spel Doe Je Mee? en bij Is dat RAAR?.

de boer op
Speel online!

De apps zijn even uit de lucht, we werken hard aan vernieuwde én verbeterde versies van de apps. Naar verwachting zijn de apps medio december 2020 weer te downloaden. Wil je een seintje als je de apps weer kunt downloaden? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Kun je niet wachten? Je kunt Een Steekje Los? wel via je pc of laptop spelen via deze link.

De Eigenwijze Spellen in het kort

Een Steekje Los?

Een Steekje Los? is een bordspel om samen in gesprek te gaan over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Je gaat met elkaar in gesprek aan de hand van 8 thema’s. Het is een spel voor iedereen die ‘iets’ heeft met psychische gezondheid. Of je nu in gesprek wil met vrienden, kennissen, familie, collega’s of cliënten, maakt daarbij niet uit. Het spel is verrassend, openhartig, educatief, taboedoorbrekend én gewoon heel erg leuk om te spelen.

De thema’s in het spel zijn Gezondheid, Hulp, Thuis, Sociale contacten, Relatie, Studie en beroep, Vrije tijd en Zingeving. Deze thema’s komen aan bod in allerlei verschillende vragen, stellingen, foto’s en bijvoorbeeld teken- en uitbeeldopdrachten. Er zijn allerlei werkvormen beschikbaar, zodat je het spel makkelijk kunt aanpassen aan de grootte van de groep en de situatie.

Een steekje los bordspel
doe je mee

Doe Je Mee?

Doe je Mee? is een bordspel voor mensen met een licht verstandelijke beperking en hun omgeving. Familie, vrienden, collega’s… iedereen kan meedoen met dit spel! Aan de hand van vragen, stellingen, opdrachten en foto’s ga je spelenderwijs met elkaar in gesprek.

De thema’s in het spel zijn Gezondheid, Ondersteuning, Ontmoeten, Relatie, Leren en werken, Vrije tijd en Wonen en wensen. Deze thema’s komen aan bod in allerlei verschillende vragen, stellingen, foto’s en bijvoorbeeld teken- en uitbeeldopdrachten. Er zijn allerlei werkvormen beschikbaar, zodat je het spel makkelijk kunt aanpassen aan de grootte van de groep en de situatie.

Is dat RAAR?

Is dat RAAR? is anders dan andere spellen. Door spelenderwijs met elkaar in gesprek te gaan leren kinderen elkaar en zichzelf beter te begrijpen. Het biedt een laagdrempelige opening naar een open gesprek over vooroordelen en psychische gezondheid. Is dat RAAR? zorgt daarmee voor meer begrip tussen kinderen voor elkaar. Het spel is gericht op verbinding maken met elkaar. Het spel is ook nog eens heel erg leuk om te spelen!

Het spel is flexibel en aan te passen aan de situatie en omvang van de groep deelnemers. Zo kun je het spel met 2 personen spelen, maar zijn er ook spelvormen grote groepen (meer dan 40 personen). De spelvormen staan beschreven in de handleiding.

Je kunt het spel spelen op school, thuis, op de BSO, met de buurvrouw, je oma of in therapie. Alles kan en niks is RAAR!

is dat raar
uitbreidingsset

26 uitbreidingssets Een Steekje Los?

De afgelopen jaren zijn er heel veel uitbreidingssets van Een Steekje Los? ontwikkeld. De teller staat inmiddels op 26. In het voorjaar van 2021 verwachten we de 27e uitbreidingsset, die in het teken zal staan van PTSS.

Hoera, Een Steekje Los? bestaat 10 jaar!

Een Steekje Los? bestaat alweer 10 jaar. In december 2020 gaan we daarom een feestje vieren! Wil je dit feestje niet missen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het jubileumjaar? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

10 jaar steekje los
Spelvormen op 1,5 meter
thematafel eigenwijs spel

Speciaal voor deze tijd waarin we nog steeds 1,5 meter afstand moeten houden, zijn er allerlei nieuwe spelvormen bedacht. Wat dacht je van Wandelkaartjes? Een Kaartje bij de koffie? Of Eigenwijs buiten spelen? Tijdelijk kun je de coronaproof werkvormen nu gratis bestellen, want De Bagagedrager trakteert! (zolang de voorraad strekt).