We weten het allemaal; Covid zorgde ervoor dat steeds meer mensen online actief werden. Mensen spraken online met elkaar af, werkten online, volgden trainingen online, en nog veel meer. Zodoende kwamen we op het idee voor Eigenwijs Online!: online trainingen voor Een Steekje Los? en de StigmaTools. Ook na Covid is het fijn om niet ver te hoeven reizen voor een training. Tegelijkertijd verlagen we hiermee de drempel om mee te doen voor mensen die minder mobiel zijn of een smalle beurs hebben. In juni 2022 zijn we daarom met Ixta Noa, Iriszorg, FAMEUS en Enik Recovery College begonnen met de ontwikkeling van de online trainingen.

Wat gaan we doen?

  • Online introductie workshop van het spel Een Steekje Los?
    Door middel van een online instructiefilmpje met enkele opdrachten krijg je een introductie hoe je het spel zo goed mogelijk kunt inzetten om kwaliteit van leven en stigma bewuster en bespreekbaarder te maken. Waarbij het deelnemers helpt bij hun herstel.
  • Online & Blended Trainingen van de StigmaTools & Een Steekje Los?Er zijn 20 StigmaTools. Een groot deel van deze tools willen we online gaan aanbieden. We maken keuzes, welke tools we alleen via online trainingen (met een online spelleider) aanbieden en welke we in een blended vorm met spelleider aanbieden. ‘Blended’ trainingen bestaan uit een combinatie van online en face-to-face. De trainingen zullen in ieder geval gepaard gaan met begeleidende filmpjes.

Je kunt je hier opgeven om mee te doen aan de Online Testbijeenkomsten van Eigenwijs Online. Daar vind je ook welke StigmaTools wanneer getest worden.

  • Doe- schrijf- werk- plak- inspiratie- en notitiewerkboek
    Terwijl je online bezig bent of met elkaar om de tafel zit, komen er gedachtes op, herinneringen, valt je iets op wat je wilt onthouden of iets wat je raakt. Daar is dit doe- schrijf- werk- plak- inspiratie- en notitiewerkboek voor.

 

Voor wie is Eigenwijs Online?

Eigenwijs Online! is voor vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, herstelgroepen, professionals en ervaren spelleiders van de StigmaTools en het spel Een Steekje Los? We leiden 5 ervaren spelleiders op om online workshops te geven en we gaan de workshops testen met 100 deelnemers. Het doel? Bewustwording en het bespreekbaar maken van (zelf)stigma.

 

Duur project

Het project loopt van juni 2022 tot en met oktober 2023. In deze periode werken wij samen met de Sessiemakers, Joost Ooijman Producties, en Semmie Sprekend Spel & Training om professionele en vooral leuke interactieve en energieke trainingen te ontwikkelen. Natuurlijk met behulp van ervaringsdeskundigen en spelleiders.

 

Contact?

Wil je meer weten? Meedoen aan de testfase? Neem dan contact op met de projectleider: Serge Metselaar

vicky
thematafel eigenwijs spel

Dit project is een initiatief van Stichting De Bagagedrager met samenwerkingspartners IxtaNoa, IrisZorg, Fameus en Enik Recovery en wordt mogelijk gemaakt door