Het Arnhems Fonds Achterstandswijken voor Arnhem en omstreken heeft op 23 maart jl. een regionale markt georganiseerd voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkmanagers en doktersassistenten. Deze AFA-markt is goed bezocht. Het doel was informatie geven over alle mogelijkheden van AFA en de deelnemers inspireren.

Tijdens het plenaire gedeelte met diverse lezingen, hebben Ellen Spanjers, Miriam van Koningsbruggen en Linda Pothaar samen een interactieve presentatie gegeven over de ontwikkelfase van het spel Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid én de gesprekstool Een Ander Gesprek.
Naast deze gesprekstool is er ook  ontwikkeld, met eenvoudige korte instructies om direct samen met de patiënt in gesprek te gaan.

Er is een bijbehorende Tafelflip ontwikkeld, met instructies en tips, om op tafel te zetten in de spreekkamer en om samen met de patiënt in gesprek te gaan.
Inhoud van deze Tafelflip:

  • Informatie over Positieve Gezondheid
  • Instructies voor het voeren van Een Ander Gesprek
  • Tips voor een open gesprek
  • Informatie over het stellen van oplossingsgerichte vragen

 

En er is een mooi filmpje gemaakt, zodat je in enkele minuten ziet en hoort wat de toepassingen zijn van deze nieuwe gesprekstool.
Tonnie Toonen, taalambassadeur van Stichting ABC, heeft een rol gespeeld in het filmpje en na afloop heeft ze volop uitleg gegeven aan huisartsen, poh en praktijkmanagers, hoe het spel inzetbaar is,
Voor alle informatie, toepassingen, filmpjes en nieuwtjes, bekijk deze nieuwe webpagina: www.eenandergesprek.nl

Bekijk hier het filmpje https://youtu.be/GssxPmNGb0U  

Eerste reacties op de tool en filmpje:
‘Huisarts: ik weet nu al een patiënt waar ik deze tool voor ga inzetten’
‘Doktersassistent: dit is ook iets voor ons! De patiënt die zooo vaak belt….’
‘Ongelofelijk; het gaat zo echt snel over dingen die nu in mijn leven spelen en het gaat zo makkelijk’
‘Zou heel mooi zijn voor de POH Somatiek, zij zijn vaak gewend volgens protocol vragen te stellen. Dit zal zeker tot een ander gesprek leiden’

Voor het tweede gedeelte van de markt hadden deelnemers alle kans om het spel en de gesprekstool te bekijken en ook even kort te spelen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan het enthousiaste projectteam!

Van links naar rechts: Linda Pothaar, Miriam van Koningsbruggen, Ellen Spanjers, Tonnie Toonen, Annelies Diependaal van Zeeland.

Linda Pothaar: POH – GGZ, gezondheidscentrum Onder de Linden, Arnhem
Miriam van Koningsbruggen: POH – GGZ, huisartsenpraktijk Dovenetel Arnhem
Ellen Spanjers: Projectleider Zorgbelang Inclusief
Tonnie Toonen: Taalambassadeur Stichting ABC
Annelies Diependaal van Zeeland: Coördinator AFA