Hoe bijzonder is het dat 80 huisartsenpraktijken een spel Alles op Tafel? ontvangen?
Hier worden wij heel blij van 🙂

Hoe het begon…
Het Arnhems Fonds Achterstandswijken voor Arnhem en omstreken (AFA) www.afa-arnhem.nl is een van de financiers van het spel Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid.
Het bijzondere van dit fonds is, dat dit fonds niet alleen financiering heeft gegeven, maar juist ook inhoudelijk betrokken wilde zijn bij de ontwikkelfase. Het fonds ondersteunt huisartspraktijken in achterstandsgebieden in de regio Arnhem. Huisartspraktijken in deze wijken hebben te maken met een complexere zorgvraag en een zwaardere werklast, omdat in deze wijken meer kwetsbare patiëntengroepen zijn, die extra zorg en aandacht vergen. De coördinator, Annelies Diependaal van Zeeland, wilde graag ook inhoudelijke afstemming over de ontwikkeling en voortgang van het spel. Daarbij het verzoek dat ook praktijkondersteuners en huisartsen een rol spelen in de ontwikkelfase om te kijken of dit spel een toegevoegde waarde kan hebben binnen de huisartsenpraktijk.

Dit was oorspronkelijk niet de doelgroep van dit spel, maar door de inhoudelijke betrokkenheid van AFA, hebben we samen een extra spelvariant ontwikkeld, zodat deze gesprekstool ook geschikt is voor de huisartsenpraktijk. Een bijzondere bijvangst!

 

Een ander gesprek, gesprekstool voor de huisartsenpraktijk
Na aanleiding van een oproep kregen we direct enthousiaste reacties van twee praktijkondersteuners en van Onze Huisartsen (regionale huisartsenorganisatie www.onzehuisartsen.nl in de regio.
De praktijkondersteuners Miriam van Koningsbruggen en Linda Pothaar hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkelfase én na lang testen en uitproberen hebben ze uiteindelijk een specifieke variant ontwikkeld van het spel. Namelijk een eenvoudige gesprekstool: ‘een ander gesprek’, dat eenvoudig ingezet kan worden. Het is verrassend te zien, dat deze tool binnen 20 minuten ‘andere’ gesprekken oplevert. Op 23 maart zullen we hier alles over vertellen hoe deze tool ingezet kan worden.

Lancering gesprekstool op AFA markt 23 maart 2023
Het Arnhems Fonds Achterstandswijken voor Arnhem en omstreken (AFA) organiseert een regionale markt voor huisartsen, physican assistants, praktijkondersteuners, praktijkmanagers en doktersassistenten uit deze regio.

 

Wat is o.a. te verwachten van deze markt:
– informatie en inspiratie over de mogelijkheden van AFA;
– accreditatiepunten (deze zijn aangevraagd bij ABC-1, V&VN, NVvPO, LVPOH-GGZ, KABIZ en NVvPM);
– per praktijk krijgt u het spel AllesopTafel ?Spelen met Positieve Gezondheid’ mee, inclusief de gesprekstool ‘een ander gesprek’ voor de huisartsenpraktijk.

 

Ben je ook werkzaam in een van de huisartsenpraktijken van het werkgebied van AFA?
Meld je dan aan voor de AFA markt op 23 maart van 17.00 uur tot 20.45 uur in Arnhem via dit aanmeldformulier .

Bekijk hier het programma en alle informatie.

 

Meer weten?
Kun je er niet bij zijn op 23 maart?
of werk je niet in een huisartsenpraktijk in de regio van AFA?
en wil je er wel meer over weten?
Na 23 maart geven we een terugblik én een vooruitblik over deze gesprekstool.