Eindelijk was het zover! Op 11 november 2022 kwamen 13 enthousiaste deelnemers bij elkaar voor de eerste bijeenkomst van de speltraining uitbreidingsset familie en naastbetrokkenen. Na een heerlijke lunch kregen de deelnemers een kijkje in de keuken van deze uitbreidingsset.

Een kennismaking

Een unieke werkvorm ter kennismaking, achtergrondinformatie van het ontstaan van de set en verschillende extra werkvormen die de deelnemers de komende maanden gaan inzetten. Niet alleen mochten ze de uitbreidingsset mee naar huis nemen maar ook kregen zij de thematafel en draaitafel mee naar huis. We hebben ze op pad gestuurd met volle handen, veel enthousiasme en een schat aan mogelijkheden. Onze leergierige deelnemers kunnen vanaf nu aan de slag met deze werkvormen in hun eigen (werk) omgeving en we zijn benieuwd naar hun reacties en ervaringen. Op vrijdag 9 december staat de 2e fysieke bijeenkomst op de agenda. Wij hebben er nu al zin in!

 

Ervaringen

Jasmijn Nicolaï-van den Berg Familie en naasten ervaringsdeskundige bij IrisZorg, (kopie van reactie op Linkedin bericht)

Ik was een van de deelnemers. Het spel steekje los was mij bekend, maar ik wist dit spel niet goed in te zetten in mijn werk als familie en naasten ervaringsdeskundige. Met de uitleg over de verschillende werkvormen kan ik dit nu inzetten. Heel blij met de uitbreidingsset voor familie en naasten. Ze worden vaak vergeten, het gaat bijna altijd om hun dierbare. Met deze uitbreidingsset kan je echt de diepgang in gaan over hoe het nu met hun gaat. We kregen ook de draaischijf (werkvorm), de uitbreidingsset voor familie en naasten en een uitgebreide uitleg mee naar huis. Ik heb nu al zin in de volgende fysieke trainingsdag.
#familie #naasten #dankbaar #fed

 

Sabrina Van Haaren Student aan Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (kopie van reactie op Linkedin bericht)

En jij bedankt voor de fijne en interessante training! Weer goed helder geworden hoe belangrijk het is ook oog te hebben voor naasten en familie. Mooie handvaten gekregen om met hen in gesprek te kunnen gaan!

 

Meedoen?

Heb je ook belangstelling om deel te nemen aan een (gratis) speltraining? In het voorjaar van 2023 geven we nog 2 speltrainingen. In januari maken we de nieuwe data bekend. Je kunt je alvast aanmelden via dit aanmeldformulier.

 

Deze speltraining is gegeven door Astrid Elferink, Ilona Heijstek in samenwerking met Joke van der Meulen.

Deze training is mogelijk gemaakt door de Hersenstichting.
Met speciale dank aan de gastvrijheid van Zorgbelang Brabant/Zeeland voor het beschikbaar stellen van de prettige trainingslocatie.

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.