Het was een vrijdag ochtend de scripts lagen klaar, de attributen lagen klaar, de green screen stond klaar, rollen maar…uhm… oh nee de regisseuse was er nog niet en de productieleidster ook niet. De cameramannen wel, daar kun je tenminste van op aan 😉. Gelukkig rond 9 uur kwamen de regisseuse en productieleidster van de dag binnen hollen. Ready, go? Actie.

Waarvoor maken wij deze filmpjes?

Voor het project Eigenwijs Online en project Minder zelfstigma = Meer Herstel, worden er tien filmpjes gemaakt van verschillende StigmaTools en van het spel Een Steekje Los? natuurlijk. Deze filmpjes zijn onderdeel van de e-learning die er komt over de StigmaTools en het spel. Zodat mensen over heel Nederland (en daarbuiten wanneer ze Nederlands spreken) gebruik van de StigmaTools en het spel Een Steekje Los? kunnen maken zonder dat ze hoeven te reizen om een workshop te volgen. Handig voor zowel tijd, portemonnee, als eventuele drempels om elkaar in het echt te ontmoeten.

 

Doel van de filmpjes

Het doel van de filmpjes is om een impressie te geven van de StigmaTools. Het doel van het filmpje van Een Steekje Los? is om een instructie te geven over het spel. Met name de impressiefilmpjes mogen luchtig zijn. Ze zijn ook kort. Maximaal 2,5 minuten maar sommige zijn ook 1,5 minuut. Na het kijken van deze filmpjes heb je een idee van de StigmaTool. Hoe je het precies kunt inzetten, daarvoor volg je de online workshop. Zodoende ben je er helemaal klaar voor om de StigmaTool zelf in te zetten. Online of offline.

 

Lachend op de wipkip

We maakten de eerste filmpjes over de volgende vijf StigmaTools:

  • Label erop Los!
  • Kom in Actie!
  • Coverstory
  • Ik reis met bagage
  • Voorbij Zelfstigma

Er waren twee draaidagen nodig om deze vijf filmpjes op te nemen. Verschillende vrijwilligers van De Bagagedrager deden hieraan mee. Maar ook andere bekenden wilden figureren in één of meerdere filmpjes. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!

Sanne had groene en glimmende gezicht crème op en heeft 45 minuten niets gezegd en niet gelachen om het goed in te laten trekken. Dit terwijl er om haar heen allerlei chaos heerste. Houd dan je gezicht maar strak. Dat deed ze! En Astrid zat al gierend op de wipkip. Want spelen kunnen we bij De Bagagedrager 🙂

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.