Het moment waar we allemaal zo lang naar uit hebben gekeken was eindelijk daar: de lancering van maar liefst 6 nieuwe uitbreidingssets. Speciaal voor alle mensen die mee hebben gewerkt aan de ontwikkeling van de uitbreidingssets en voor iedereen die een nieuwe set besteld heeft in de voorverkoop, hebben we op 5 en 6 januari de sets feestelijk gelanceerd. Iedereen kon uitgebreid kennismaken met nieuwe werkvormen die je online én offline kunt inzetten. 

Was je er niet bij? Lees dan snel verder voor het uitgebreide verslag van de dag, gemaakt door Astrid! En…. op maandag 7 februari 2022 van 15.30-17.00 uur organiseren we een nieuwe ronde. Schrijf je hier in. Deelname is gratis!

En… hou het nieuws in de gaten, want binnenkort organiseren we meer online workshops met veel inspiratie voor de nieuwe uitbreidingssets.

Bekijk en bestel de nieuwe uitbreidingssets in de webshop

 

 

Een flinke klus

Afgelopen week hebben we de nieuwe uitbreidingssets (online) gelanceerd en dat ging niet zonder slag of stoot. De spanning rondom de levering van de vracht, het ‘verzendproces’ om de pakketjes bij de vele mensen te krijgen die meegewerkt hebben aan de ontwikkeling van de sets, gevolgd door de 3 online bijeenkomsten. Vergeet daarbij niet het sjouwen, uitzoeken en inpakken, maar… dat was het allemaal dubbel en dwars waard!

Met trots kijk ik hierop terug, de nieuwe uitbreidingssets zijn stuk voor stuk uniek. Elke set heeft zijn eigenheid en toepassingsmogelijkheden waaraan honderden mensen hebben meegewerkt. Ervaringsdeskundigen, hulpverleners, familie- en naastbetrokkenen vanuit het hele land én vanuit het buitenland (o.a. Australië, Engeland, Canada en Amerika).

 

Vlaamse verschillen

Tijdens de online lanceringen introduceerden we de nieuwe sets en gaven we een kijkje achter de schermen in gesprek met de makers. Hierbij waren ook onze Vlaamse collega’s van Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel aanwezig. Zij hebben alle spellen en uitbreidingssets (ja, ook de nieuwe al) bekeken en voorzien van Vlaamse aanvullingen.

Want hoewel we dezelfde taal spreken, zijn er toch culturele verschillen tussen Nederlanders en Vlamingen. Ook de hulpverlening wordt op een andere manier georganiseerd. Dit resulteerde in 8 verschillende aanvullingssets zodat ook in Vlaanderen de spellen en uitbreidingssets goed ingezet kunnen worden.

Natuurlijk hebben we wat grappige taalverschillen aangehaald. Zoals een ‘broodtrommel’, dat is een ‘brooddoos’ in Vlaanderen. Want ‘een trommel is om mee te trommelen en niet om je boterham in te doen’. En wij Nederlanders kwamen niet op het antwoord van Raad het woord: Attesten, Meer dan 50 in België en Kleefbriefjes. Dat is ‘Mutualiteiten’. Maar ehm, wat zijn dat dan? Dat blijken ‘ziektekostenverzekeraars’ te zijn.

 

Samen is het ons gelukt!

We speelden een aantal online werkvormen, deelden ervaringen en favoriete kaartjes en ook hier kwamen persoonlijke verhalen naar boven. Ook hoorden we vele manieren waarop de nieuwe sets ingezet zullen gaan worden. We zijn heel benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers en ook van de spelleiders!

Op social media vlogen de foto’s met trotse verhalen over de ontvangen sets ons om te oren, geweldig om te zien, de dankbaarheid te voelen en te lezen, soms de verwondering ‘is dit echt allemaal voor mij?, zoveel heb ik toch niet gedaan?’. Jawel hoor, want zonder de inzet van al deze mensen waren deze sets nooit ontwikkeld, de uitbreidingssets waren dus dubbel en dwars verdiend. Dus nogmaals: dankjewel! En een bijzonder dankjewel aan de financiers Socialrun en Emaüs, want ook zonder hun bijdrage waren deze nieuwe sets niet tot stand gekomen.

 

Heb je nu de online lancering gemist, geen nood, op maandag 7 februari 2022 van 15.30-17.00 uur organiseren we een nieuwe ronde. Schrijf je hier in. Deelname is gratis!

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.