Op 7 december 2021 is de online uitreiking van de Herstelspecial. De Herstelspecial is bedoeld voor initiatieven die het verschil maken, gericht zijn op herstel en mensen met elkaar verbinden. OOk dit jaar is De Bagagedrager kanshebber! Wij doen mee met een nieuw project: “Het ‘sta even stil’ doe, schrijf, teken, plak, inspiratie en notitieboek”.
Tussen 14.00 en 15.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt door de jury. Er is ook een Publieksprijs van maar liefst 5.000 euro. Alle deelnemers aan de Zoomsessie worden uitgenodigd om hun stem uit te brengen. Ben jij erbij en stem je mee op ons project?
Meld je aan voor de online prijsuitreiking via dit formulier.

 

Het ‘sta even stil’ doe, schrijf, teken, plak, inspiratie en notitieboek

De bordspellen en de StigmaTools van De Bagagedrager worden in het hele land ingezet. Ook op scholen wordt er veel gebruik gemaakt van onze spellen en tools. We merkten dat er in het voortgezet onderwijs belangstelling is om ook na een les of werkvorm bezig te blijven met de thema’s uit de spellen en de StigmaTools. Daarom ontwikkelen we de komende tijd een doeboek, waarin jongeren spelenderwijs op een leuke manier aan de slag kunnen. Je kunt het doeboek zien als een verwerkingsopdracht.

Het doeboek is geschikt voor jongeren met een psychische kwetsbaarheid, maar ook voor jongeren die nog in een vroeg stadium zitten van bewustwording van psychische gezondheid. Hoe het er precies uit gaat zien weten we nog niet, maar het gaat in ieder geval een doeboek worden met veel kleur, aandacht voor beelddenkers, en actieve werkvormen.

Het prijzengeld van de Publieksprijs van de Herstelspecial zouden we goed kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van een speels en eigenwijs doeboek!

 

Herstelspecial

Coöperatie VGZ en MIND willen met de Herstelspecial initiatieven op het gebied van ervaringsdeskundigheid, herstel en zelfregie stimuleren en meer aandacht geven. De gedachte hierachter is: als je goed wordt begeleid bij herstel is de kans groter dat je je plek in de maatschappij (terug-)vindt. Lees hier alle info over de Herstelspecial.

Het is niet de eerste keer dat we meedoen aan de Herstelspecial. in 2019 hebben we de juryprijs én de publieksprijs gewonnen met het project StigmaTools. In 2020 waren we ook één van de winnaars van de GGZ Herstelspecial met het nieuwe project Positieve Gezondheid, waar we ook nog een leuke video over hebben gemaakt. Op dit moment zijn we het bordspel Positieve Gezondheid aan het ontwikkelen!

ggz herstel
ggz herstel
Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.