Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september is het weer zover…. de jaarlijkste Socialrun! Onze eigen Bagagedragers Astrid Elferink en Iris Peelen doen ook mee. Voor wie Socialrun nog niet kent: Socialrun is een non stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Benieuwd wat Astrid en Iris precies gaan doen of wat Socialrun precies is? Je leest het in dit nieuwsbericht.

Wat is Stichting Socialrun?

Stichting Socialrun wil letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert. Met de opbrengst van de sponsoring worden elk jaar vele mooie projecten gefinancierd. De Bagagedrager ontvangt ook elk jaar een subsidie om onze nieuwe projecten mogelijk te maken.

De Socialrun is de spetterende afsluiting van de Inclusieweek, die dit jaar plaatsvindt van 13 tot en met 19 september. De Inclusieweek is een week vol letterlijke en figuurlijke beweging om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij.

 

Team Hortus Experimentalis

Astrid en Iris gaan actief deelnemen bij team Hortus Experimentalis. Astrid als chauffeur (en reserve-hardloper), en Iris als fietser. Hoe het zo gekomen is? Astrid heeft een aantal keren op het Te Gek festival! gestaan namens De Bagagedrager, bij de finish van de Socialrun, en door de geweldige sfeer en ervaringen die ze hoorde wilde ze heel graag een keer dit zelf van dichtbij meemaken. Naar aanleiding van haar wandeluitdaging in juni werd ze door het team gevraagd. Niet als hardloper, daarvoor had ze nog veel meer moeten trainen. Maarr… als iemand er helemaal doorheen zit, gaat Astrid wél een stukje hardlopen om het over te nemen. Ze zal voornamelijk chauffeuse zijn voor al die kanjers die gaan hardlopen en fietsen door ze naar de wissel- en rustplaatsen te brengen.

Iris besloot vorige week spontaan te reageren op het oproepje op Facebook dat er een fietser tekort was. ‘Met een bonkend hart’, schreef ze in haar aanmelding… Hoe stoer is dat! Iris is altijd in voor een sportieve uitdaging, fietst in haar privéleven heel wat af en steunt daarbij ook graag een goed doel.

 

Wil je ons sponsoren?

Nu kun je dit team sponsoren zodat Stichting Socialrun jaarlijks subsidies kan blijven verstrekken aan projecten die sociale inclusie stimuleren en openheid rondom psychische aandoeningen bevorderen. 100% van de door teams ingezamelde gelden komen ten goede aan deze projecten! Elk bedrag is welkom! En vind je het leuk om de vorderingen van deze dames live te volgen, dan kan dat via hun trackers. Ze starten op 17 september, even na 11.00 uur.

 

Online volgen

Kun je geen genoeg krijgen van de Inclusieweek en Socialrun? Naast de social media kanalen Facebook en Instagram is er ook Socialrun TV, met prachtige interviews, films en theatervoorstellingen.

 

Wij zijn er klaar voor!

De weersvoorspellingen zijn fantastisch, niet te warm, niet te koud én droog! Astrid en Iris zijn er klaar voor. De 3 ‘V’s hebben ze ter harte genomen, Vitames, Voorslapen en heel belangrijk… Voorpret.
Wens ze succes!

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.