In juni is Astrid een mega-uitdaging aangegaan: in één maand tijd 555.555 stappen zetten. Samen met 18 andere deelnemers (ieder met een eigen doel qua aantal stappen) deed ze mee aan de wandelchallenge van Socialrun: wandelen om aandacht te vragen voor inclusie. 

Vandaag: het verslag van Astrid over de wandelchallenge. Hoe is het gegaan? Wie heeft er met Astrid meegelopen? En heeft ze haar doel gehaald? Lees snel verder! (En vergeet niet de toffe foto’s onderaan het artikel te bekijken!)

Astrid:

 

Wat een maand en wát ging hij snel voorbij! Elke dag tussen de twee en drie uur gewandeld, op drie dagen na, om de 18.500 stappen te zetten die ik nodig had voor deze uitdaging van de Socialrun.

Ik vind wandelen fantastisch, een heerlijke reset vaak, ‘my walking medicine’ noem ik het wel eens als ik ’s morgens vermoeid en met pijn opsta. Maar… deze maand heb ik vooral in de laatste week een paar keer gedacht ‘ik heb er echt geen zin!’ en me met tegenzin na een drukke dag in de wandelschoenen gehesen om naar buiten te gaan.

 

Samen

Gelukkig hoefde ik alle wandelingen niet in mijn eentje te doen. Inge, Helma, Marloes, Angelique en Danny wandelden met mij mee. Met een verrassing vanuit Socialrun en van De Bagagedrager en de Wandelkaartjes in een Blikvanger op zak reed ik naar Dieren, Zutphen, Hoge Veluwe, Overloon en Zaltbommel voor mooie ontmoetingen, bijzondere (open!) gesprekken en mooie uitzichten. De omgeving van Bemmel (waar ik woon) kende ik inmiddels wel, dus die afwisseling was fijn!

Vaak kwamen we niet eens aan de wandelkaartjes toe, zó vanzelf gingen de gesprekken.
Ik kijk er met een grote glimlach op terug en oh ja… één afspraak werd door omstandigheden verzet en die ga ik komende week alsnog doen.
Ook in Brussel waar ik tweeëneenhalve dag was in het kader van een Europees project, lukte het me om twee dagen m’n stappen te halen en liep ik maandagochtend om zes uur door een wakker wordend Brussel waarbij ik geen enkele hardloper tegen kwam en wel veel half slaperige, vooral verbaasde, Vlamingen.

Heel bijzonder hoe het delen van alle ervaringen ook in de gezamenlijke groepsapp van Socialrun zich ontwikkelde en voorál hoe steunend we naar elkaar toe waren. Dagelijks stuurden we (bijna alle deelnemers) korte filmpjes en foto’s van onze wandeltochten waarin de bijzondere, lastige, leuke, grappige, ontroerende momenten er allemaal mochten zijn.
Dat is ook inclusie! Begrip hebbende voor elkaar, elkaar respecteren in elkaars proces en er voor elkaar zijn. Ik ben nog steeds onder de indruk.

 

En dan de vraag natuurlijk of ik het heb gehaald!
Tromgeroffel….

Jaaaaaaaaa… op de laatste zaterdagochtend van juni hoefde ik nog maar 1792 stappen te zetten om mijn doel te halen, met nog vijf wandeldagen te gaan! Bonusstappen had ik tussendoor al gezet, die ik inzette op de paar dagen dat ik óf te druk was óf te moe was om het doel te halen. Toch ben ik door blijven lopen om de anderen te supporten, want… samen uit = samen thuis!

Trots!

Ik ben trots op iedereen die mee heeft gedaan. De doelen zijn behaald en er zijn zelfs méér stappen gezet.
Mijn eindstand: 674.106 stappen, dat zijn maar liefst 526 hele kilometers!

De totaalstand van alle wandelaars, waarbij de hoop op 5.555.555 stappen lag, is geworden:

10.483.384 stappen! Wauw!

Dinsdag liepen we met een kleine groep een ere-rondje door een park in Utrecht met na afloop koffie, gebak en een heuse medaille! Dik verdiend met zijn allen!

 

Vervolg

Tsja, en ik ben Astrid niet als dit niet tot meer leidt 😊 Naast dat we volgend jaar juni samen met de Socialrun de hele maand weer claimen als wandelmaand en het wat grootser aan willen pakken, ga ik in september meedoen aan de run zelf.

In eerste instantie als chauffeur waarbij ik ook stukjes zal hardlopen, koffie zal zetten, meehelp met het eten verzorgen. Een soort van manusje van alles dus. Ik heb er zóveel zin in, het stond al een paar jaar op mijn verlanglijstje. Ik houd wel van dit soort uitdagingen!
Dus… blijf me volgen! 😊

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.