De Bagagedrager gaat weer meedoen aan een nieuw project. Dit keer is het een Europees project: het Erasmus+ project Diversi-Date. Aan dit project doen allerlei onderwijsinstellingen en creatieve partners (zoals De Bagagedrager) mee, uit verschillende landen (zoals België en Finland). Wat we precies gaan doen? Dat lees je in dit artikel!

Wat is Diversi-Date? 

Diversi-Date is een Erasmus+ project van 2021 – 2023, waarin allerlei onderwijsinstellingen (uit onder andere Finland en België) en creatieve organisaties meedoen. Het doel van het project is jongeren van 15 tot en met 17 jaar en hun docenten op een creatieve, ervaringsgerichte manier met elkaar in gesprek te laten gaan over identiteit, relaties, levensstijl en visie op de wereld. Deze gesprekken zijn spelenderwijs en worden begeleid door studenten van de hogeschool. De creatieve partijen (zoals De Bagagedrager) gaan meedenken over de meest Eigenwijze manieren om zo speels mogelijk met elkaar in gesprek te gaan.

 

Wat gaat De Bagagedrager doen?

De Bagagedrager wordt bij dit project vertegenwoordigd door Astrid Elferink en Gabriëlle Gortworst. Ook Ellen is achter de schermen betrokken bij het project, met name voor de conceptontwikkeling van nieuwe interventies. Gabriëlle en Astrid zullen ons regelmatig op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in het project! De Bagagedrager zal verschillende activiteiten gaan organiseren voor het project. Denk bijvoorbeeld aan training geven aan studenten, zodat zij spelenderwijs aan de slag kunnen gaan met leerlingen van middelbare scholen. Of denk aan het meedenken over (en uitvoeren van) workshops van leerkrachten. Ten slotte zal De Bagagedrager ook helpen bij het uitvoeren van een internationale uitwisseling van studenten (zowel digitaal als fysiek).

Diversi-Date is een Erasmus+ project. Dit partnership bestaat uit 3 hogescholen (Odisee (B), Saxion (NL) en Turku Universities of Applied Sciences (FI)); 5 creatieve organisaties (Pimento (B), Piazza Dell’Arte (B), De Bagagedrager (NL), Live your Story (NL) en TMI Johanna Novàk (FI)) en 1 middelbare school (TA Jette (B)). Externe deelnemers zijn leerlingen en docenten van middelbare scholen, docenten en studenten van hogescholen, en creatieve organisaties.

 

odisee hogeschool
saxion
piazza
bagagedrager
Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.