Al jaren is er vanuit België veel belangstelling vanuit België voor al onze spellen. Vorig jaar hebben we een training gegeven (zie het Facebook bericht onderaan dit artikel) aan de spelontwikkelaars en speltrainers van de Vlaamse organisatie De Aanstokerij. Zij zijn nu op hun beurt aan de slag met het geven van spelworkshops met onze spellen in Vlaanderen.

 

Over De Aanstokerij vzw (vereniging zonder winstoogmerk)

De Aanstokerij is een Vlaamse organisatie en wil maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken via spel. Of het nu gaat voer diversiteit, wereldhandel, democratie, milieu, verslaving, relaties of seksualiteit, voor De Aanstokerij is spel het middel om met elkaar in gesprek te gaan! De Aanstokerij ontwikkelt en verkoopt zelf spellen, maar geeft ook workshops. Naast de eigen workshops heeft De Aanstokerij ook de Eigenwijze Spellen van De Bagagedrager via workshops toegankelijk gemaakt voor Belgische geïnteresseerden!

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief van de Aanstokerij, met daarin acties met de spellen van De Bagagedrager.

 

Is dat RAAR?

De Aanstokerij heeft een eigen handleiding geschreven waarin staat hoe je Is dat RAAR? op scholen in grotere groepen kunt gebruiken. Hiervoor hebben ze een combinatie gemaakt van verschillende methodes. Er is een Vlaamse aanvullingsset beschikbaar bij Is dat RAAR?, waarmee je de typisch Nederlandse kaarten uit het spel kunt vervangen. Bij Een Steekje Los? is natuurlijk ook een Vlaamse aanvullingsset beschikbaar, die kun je hier vinden.

 

Waarom wij fan zijn van De Aanstokerij!

Waarschijnlijk heb je ondertussen al door dat we echt blij zijn met de samenwerking met De Aanstokerij. Hieronder hebben we alle redenen waarom we fan zijn van De Aanstokerij nog even voor je op een rij gezet:

  • Elke keer als we het team zien, horen spreken (live of online), worden we blij van het enthousiasme en de creativiteit.
  • Er zijn veel raakvlakken met onze werkwijze, thema’s en doelgroepen.
  • Alle medewerkers, spelontwikkelaars en spelbegeleiders zijn enthousiast over onze spellen.
  • Ze hebben zelfs al eerder een handleiding voor scholen geschreven voor Is dat RAAR? dan wij zelf!
  • Ze maken onze spelworkshops op maat voor de Vlaamse scholen en organisaties
  • Ze hebben een echte (en de enige) fysieke winkel waar je onze spellen kunt bekijken, spelen en kopen)
  • Ze hebben een hele inspirerende website en nieuwsbrief
  • Ten slotte: De Aanstokerij heeft (net als De Bagagedrager) geen winstoogmerk.
Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.