Ja hoor ze komen eraan, maar liefst 5 nieuwe uitbreidingssets van Een Steekje Los?: één speciaal voor familie- en naastbetrokkenen, één over PTSS, één speciaal voor kwetsbare ouderen, één over Kennismaking én een Engelstalige versie van de uitbreidingsset Stigma. Van alle bestaande én nieuwe uitbreidingen, 30 stuks!, komt er ook een Vlaamse aanvullingsset uit. (behalve natuurlijk de Engelstalige)

De uitbreidingssets komen na de zomer (medio september) uit, maar bestel je ze nu alvast in de voorverkoop, dan ontvang je maar liefst 50% korting en betaal je maar € 14,75 per uitbreidingsset. Bestel de nieuwe uitbreidingssets hier. Ook de Vlaamse aanvullingsset kun je met korting bestellen, scroll een stukje naar beneden voor meer informatie.

Deze actie is geldig van 1 maart tot en met 15 april 2021 

De spellen zijn iets later naar de drukker, dus we hebben tijd voor nog een voorverkoopronde!

Van 18 mei tot en met 10 juni 2021 bestel je de nieuwe sets met 50% korting!

Let op: de nieuwe uitbreidingssets die je bestelt, worden medio september 2021 bezorgd. 

 

UItbreidingsset Stigma – English Version

Er is al een hele tijd vraag naar een Engelstalige versie van Een Steekje Los?. Toen wij in 2020 benaderd werden door Saxion Hogeschool om mee te werken aan een Europese uitwisseling van studenten uit diverse landen, hoefden we dan ook niet lang na te denken. Het doel van deze uitwisseling is dat studenten van Saxion tools gaan inzetten om stigma’s bespreekbaar te maken onder jongeren. Eén van deze tools wordt de Engelstalige uitbreidingsset van Een Steekje Los?. Deze uitbreidingsset wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Socialrun.

 

Uitbreidingsset PTSS

Ja, we weten het, je geduld is op de proef gesteld, maar nu is het zover: de uitbreidingsset PTSS is klaar. Met een ervaren team en zeer grote testgroep hebben we een PTSS set ontwikkeld en getest. Binnenkort kun je met elkaar spelenderwijs in gesprek over PTSS. Ook deze set is mede mogelijk gemaakt door PsyTrec en met subsidie van Socialrun. Er is een Nederlandse en Vlaamse editie beschikbaar.

 

Uitbreidingsset  Familie en Naastbetrokkenen

Deze uitbreidingsset is voor iedereen die als familie of naastbetrokkene te maken heeft met lastige en ontwrichtende omstandigheden als gevolg van een psychische kwetsbaarheid, een somatische aandoening of een licht verstandelijke beperking en er op een laagdrempelige manier over in gesprek wil. De vragen richten zich op hun proces, hun beleving. Alle andere spelvarianten hebben een bredere scope.

 

Uitbreidingsset Ouderen (65+)

Hoewel ouderen natuurlijk ook de huidige uitbreidingssets van Een Steekje Los? kunnen spelen, merkten we dat er behoefte was een een set die speciaal is toegespitst op kwetsbare ouderen. Met deze set (met extra grote letters) ga je met kwetsbare ouderen in gesprek over thema’s als zelfregie, eenzaamheid en vroeger. Deze uitbreidingsset is uitgebreid getest met 65-plussers. De uitbreidingsset ouderen is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bronckhorst en Stichting Neven en Nichten van Zadelhoff. Er is een Nederlandse en Vlaamse editie beschikbaar.

 

Uitbreidingsset Kennismaking

Het ijs breken in een nieuwe groep? Daarvoor gebruik je voortaan de nieuwe uitbreidingsset Kennismaking. In deze uitbreidingsset vind je 110 kaarten die geschikt zijn om te gebruiken bij een groep waarbij je elkaar nog niet kent. In deze set zitten spelkaarten uit de bordspellen Een Steekje Los? Is dat RAAR? en Doe je mee? Op deze manier maak je ook kennis met de verschillende bordspellen én deze set is geschikt voor iedereen: jong, oud, mensen met en zonder beperking.

 

Vlaamse aanvullingsset

Sommige kaarten uit de uitbreidingssets zijn typisch Nederlands en zijn daarom minder bruikbaar in Vlaanderen. Soms gaat het om 3 kaarten in een set, soms om 20 kaarten in een set, dat verschilt. Je kunt vanaf nu een Vlaamse aanvullingsset kopen, waarmee je alle 30 uitbreidingssets van Een Steekje Los? helemaal geschikt maakt om te gebruiken in Vlaanderen. De Vlaamse set is ontwikkeld door Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel en mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Emmaüs Impulsfonds.

In deze aanvullingsset vind je 385 kaarten, en een instructie welke kaarten je uit de uitbreidingssets moet halen. De Vlaamse aanvullingsset kun je nu in de voorverkoop bestellen met 50% korting. Je betaalt dan maar € 24,50. Bestel de Vlaamse aanvullingsset hier. Bestel je nu een Vlaamse aanvullingsset? Dan ontvang je de nieuwe sets als eerste thuis gestuurd (juli of augustus).

Wil je wel een Vlaamse aanvullingsset, maar niet voor alle uitbreidingssets? Dan vragen we nog wat van je geduld, we werken er hard aan om ze zo snel mogelijk beschikbaar te maken. We houden je op de hoogte!

 

Bestel de nieuwe uitbreidingssets nu met 50% korting in de webshop

De ontwikkeling van deze uitbreidingssets van Een Steekje Los? is een initiatief van De Bagagedrager en wordt mede mogelijk gemaakt door Socialrun, Gemeente Bronckhorst en Stichting Neven en Nichten van Zadelhoff

gemeente bronckhorst
fonds neven en nichten van zadelhoff
Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.