We have good news! De komende maanden gaan we aan de slag met een Engelstalige uitbreidingsset van Een Steekje Los?. Het team van De Bagagedrager gaat samenwerken met studenten van Saxion Hogeschool (uit binnen- en buitenland). Socialrun ondersteunt dit bijzondere project met subsidie. 

 

Waarom een Engelstalige versie?

Er is al een hele tijd vraag naar een Engelstalige versie van Een Steekje Los?. Toen wij in 2020 benaderd werden door Saxion Hogeschool om mee te werken aan een Europese uitwisseling van studenten uit diverse landen, hoefden we dan ook niet lang na te denken. Het doel van deze uitwisseling is dat studenten van Saxion tools gaan inzetten om stigma’s bespreekbaar te maken onder jongeren. Eén van deze tools wordt de Engelstalige uitbreidingsset van Een Steekje Los?.

 

Hoe gaan we het aanpakken?

De komende maanden zullen we (vooral online) met de projectgroep kaarten selecteren uit de verschillende uitbreidingssets. In totaal zullen we 110 kaarten selecteren. Deze worden vertaald in het Engels en krijgen uiteraard een eigen blikje. Het testen van de nieuwe set zullen we doen met internationale studenten.

 

Voor wie?

Als de Engelstalige uitbreidingsset eenmaal ontwikkeld is, kun je deze natuurlijk ook gewoon kopen in de webshop van De Bagagedrager. Het is ontzettend fijn dat we straks ook een set hebben die je kunt spelen met alle mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, maar wel Engels kunnen!

 

Socialrun opbrengst 2020

De subsidie die we hebben ontvangen van Socialrun komt uit de opbrengst van Socialrun uit 2020. Om mee te doen hebben we een aanvraag ingediend. Een speciale commissie heeft besloten om een deel van de beschikbare middelen aan De Bagagedrager te geven. Bij de beoordeling lette Socialrun op verschillende dingen, zoals originaliteit en innovatie. We zijn er heel blij mee en gaan de komende maanden flink aan de slag. Naar verwachting komt de Engelstalige uitbreidingsset uit in in het najaar van 2021.

De ontwikkeling van de Engelstalige uitbreidingsset van Een Steekje Los? is een initiatief van De Bagagedrager en wordt mede mogelijk gemaakt door Socialrun

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.