'Het spel biedt zoveel mooie ingangen'

Een Steekje Los? bestaat alweer 10 jaar. In al die tijd zijn er heel veel leuke, inspirerende, verrassende en boeiende mensen betrokken geraakt bij dit eigenwijze spel. In deze serie interviews lees je hun verhaal. Deze keer: Heidi Nusselder.

 

Als je Heidi ontmoet, ontmoet je een vriendelijk, vrolijk en toegankelijk mens, die weet wat ze wil en daar Een Steekje Los? voor inzet. Dit doet ze sinds 2018 vol enthousiasme.

 

Heidi’s passie

 

Als projectleider van ‘De Boer op in Bronckhorst’ is Heidi actief in deze gemeente om belangstellenden kennis te laten maken met het spel. Haar grote passie ligt echter bij dementie en alles wat daarbij komt kijken.

“Ik zet mij in rondom het thema dementie. Bovendien help ik bij het testen van spelvormen en het verder ontwikkelen van de ouderenset. Mijn favoriete uitbreidingssets zijn dan ook, naast de ouderenset, Dementie, Eenzaamheid en Zelfregie. Ik werk bij het geheugensteunpunt in Brummen en daar komen deze spellen heel goed van pas. Ik speel ze graag met ouderen en mensen met beginnende dementie.

10 jaar steekje los
heidi nusselder-1

Wandelen

 

“Het spel en de gesprekskaarten vind ik heel fijn om te gebruiken tijdens gesprekken met mensen met beginnende dementie. Ook is het een goed hulpmiddel om met mantelzorgers dingen bespreekbaar te maken. Tijdens wandelingen gebruik maken van de kaartjes is trouwens een enorme winst.

Het is mooi om al wandelend samen te ervaren dat de kaartjes ook in corona-tijd op een veilige manier ingezet kunnen worden. Wat mij betreft een geslaagde manier om met elkaar in gesprek te komen. Het werkt echt.”

 

Heidi’s favoriete kaartje

 

Heidi’s favoriete kaartje is er een waarbij anderen het beste tot hun recht komen. “De kaart met de tekst ‘Wat geeft of gaf u energie?’ levert zoveel mooie verhalen en antwoorden op. De leukste ervaringen voor mij blijven echter steeds de wandelingen. Daar komen fijne gesprekken uit voort. Bovendien is het een van mijn favoriete hobby’s, dus dat maakt het extra leuk.”

Heidi’s tip:

“Ontdek de kracht van de kaartjes en de mogelijkheden daarmee. Het spel biedt op een vriendelijke en laagdrempelige manier zoveel mooie ingangen.”

heidi wandelkaart
heidi wandelkaart
kaartje steekje los
Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.