'Ik vind alles leuk!'

Een Steekje Los? bestaat alweer 10 jaar. In al die tijd zijn er heel veel leuke, inspirerende, verrassende en boeiende mensen betrokken geraakt bij dit eigenwijze spel. In deze serie interviews lees je hun verhaal. Deze keer: Gabriëlle Gortworst.

 

Gabriëlle is in 2016 begonnen als stagiaire van Saxion Toegepaste Psychologie, bij Zorgbelang Gelderland en Stichting De Bagagedrager.  Ze was actief bij de ontwikkeling van de uitbreidingssets enStigmaTools. Vervolgens heeft ze een afstudeeronderzoek uitgevoerd, gericht op de uitbreidingsset Stigma. Gabrielle is multi inzetbaar en eigenlijk is Gabrielle nooit weggegaan (op een paar maanden Azië na). Inmiddels is zij een van de spelleiders en trainers. In al die jaren heeft ze het spel overal ingezet, op festivals, in buurtcentra en op internationale congressen.

 

 

Fan van alle kaartjes en spellen

Op de vraag of zij favoriete kaartjes, spellen of een voorkeur heeft voor een bepaalde doelgroepen klinkt enthousiast: “Een echte favoriet onder de spellen en kaartjes heb ik niet. Ik vind gewoon alles leuk! Dat geldt ook voor de doelgroepen. Hoewel, bij Korak in Apeldoorn was het wat locatie betreft wel erg leuk. Niet in de laatste plaats vanwege de vriendelijke mensen daar.”

10 jaar steekje los
gabrielle

Bijzondere ervaringen

“Echt bijzonder was de Apeldoornse Summerfair in 2018. We stonden aan de Asselsestraat, een straat die ik kan dromen want op 10 minuten fietsen daar vandaan woon ik. Het was een fantastische dag. Alles klopte. Een gezellig team, een PR-moment met de wethouder, vrienden en familie die het spel kwamen spelen…echt top!”

 

Leuke ervaringen zijn er trouwens te over. “De spanning die je telkens weer voelt als Een Steekje Los? is genomineerd voor een prijs, is elke keer enorm. Met samengeknepen billen zitten we dan te wachten op de uitslag. Daarna vieren we altijd nog even een feestje met zijn allen. Een nominatie alleen al is natuurlijk een feestje waard.”

Tip van Gabriëlle:

“Niet oordelen, ga het eerst ervaren.”

Op de hoogte blijven van Eigenwijs nieuws?

Wil je niks missen? Volg onze nieuwtjes en ontwikkelingen via FacebookYouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.