Op zaterdag 15 september gaan we weer in gesprek met het publiek aan de hand van de StigmaTools.
Deze keer bij de KAP Parade, het 50 jarig jubileum van stichting De Kap. De Kap is een stichting voor informele zorg in Apeldoorn en biedt hulp en ondersteuning in de thuissituatie waarvoor onvoldoende of geen beroep gedaan kan worden op de formele zorg of het sociale netwerk. De Kap faciliteert en ondersteunt hulpvragers, vrijwilligers en mantelzorgers door kennis te delen en deskundigheid te bevorderen.
Dag: zaterdag 15 september 2018
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Feestelijke opening: 12.00 uur door Prinses Margriet
Locatie: De Kap Apeldoorn, Regentesselaan 2-B
Parkeren: Parkeergarage onder het gemeentehuis Marktplein 1 (navigatieadres Deventerstraat 22A)
Toegang is gratis.
Meer info:https://www.dekap.nl/parade
Het is een prachtig programma, zeer goed voorbereid en georganiseerd en wij zijn trots dat we hierbij zijn.
Wij staan bij de hoofdingang, met de herkenbare gele caravan, je kunt ons niet missen.
Je bent van harte welkom!
* Virtual Reality Experience: De Verwarde Man
Beleef de ervaring van een psychose, via de Virtual Reality bril, onder begeleiding van Jeroen Zwaal.
* Prijsvraag: doe mee en win:
Maak kans om 2 spellen te winnen: de set Stigma winnen en de set ‘in de wijk’.
Deze campagne is gelanceerd op 16 juni door wethouder Detlev Cziesso op de Asselse Summerfair en heeft kennisgemaakt met alle stigmatools.
Meer info over deze campagne is te lezen op www.watzullendeburen.nl
Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) in de wijk. Gemeente Apeldoorn werkt samen met verschillende partners aan het zo goed mogelijk organiseren van ondersteuning in de wijk. Het helpt bij het herstel wanneer iemand zich welkom voelt in de wijk en zoveel mogelijk meedoet in de maatschappij. Daarom wordt in de campagne ‘Wat zullen de buren wel niet denken?’ het gesprek aangegaan met buurtbewoners. Zorgbelang Gelderland/Utrecht verzorgt de projectleiding en werkt samen met Stichting De Bagagedrager die met een team van ervaringsdeskundigen op interactieve wijze met de StigmaTools in gesprek gaat met de buurtbewoners.
In de wijk
Mensen met een psychische kwetsbaarheid wonen steeds vaker zelfstandig (met begeleiding) in de wijk. Wanneer mensen zelfstandig gaan wonen biedt de gemeente goede ondersteuning. Voor wie zelfstandig wonen niet haalbaar is, blijft beschermd wonen beschikbaar.
Het gesprek aangaan
In de campagne ‘Wat zullen de buren wel niet denken?’ wordt het gesprek aangegaan met buurtbewoners. Daarnaast worden er voorbeelden verspreid en tips gegeven over hoe buurtbewoners het gesprek aan kunnen gaan.
Over ‘Wat zullen de buren wel niet denken?’
‘Wat zullen de buren wel niet denken?’ is een initiatief van Beschermd Thuis. Hierin werken verschillende partners in de regio Oost-Veluwe samen om de ondersteuning in de wijk goed te organiseren. De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde en Voorst hebben samen een plan opgesteld. In dit plan staat beschreven wat er moet veranderen op het gebied van wonen, werk, financiën, dagbesteding en zorginfrastructuur om mensen met een psychische kwetsbaarheid zo goed mogelijk zelfstandig te laten wonen. www.watzullendeburen.nl