Een eenvoudige vraag van een prachtig initiatief, was aanleiding om 2 uitbreidingssets ADD cadeau te geven.
Wij kregen een vraag van Leerpunt ADD voor promotiematerialen over Een Steekje Los? dat ze kunnen uitdelen aan de bezoekers van de ontmoetingsdag. Wij waren direct enthousiast over dit prachtige initiatief dat sinds een jaar bestaat en dat georganiseerd wordt door enthousiaste inspirerende en creatieve mensen, geheel op vrijwillige basis.
Leerpunt ADD organiseerde een inspirerende bijeenkomst om in gesprek te gaan over ADD.
op zaterdag 20 januari 2018 van 13.00 – 17.00 uur in Utrecht
Op deze dag is ook de workshop Een Steekje Los? gespeeld.
Het spel is begeleid door spelbegeleiders van de Stichting Zelfbeschadiging.
Voor meer informatie over Leerpunt ADD kijk op www.leerpuntadd.nl
Deze bijeenkomst was bedoeld voor alle geïnteresseerden, waaronder mensen met AD(H)D, en partners, familie of vrienden van mensen met AD(H)D, hulpverleners, onderwijsmedewerkers en andere professionals.
Een week later kregen we een hele mooie reactie met als titel: Erg geslaagde bijeenkomst!
Reactie van een moeder, die samen met haar zoon van 18 met ADD het spel speelde.
Het spel met daarbij de specifieke uitbreidingsset AD(H)D ziet er mooi vormgegeven uit. Het spel heet Een steekje los? en de eerste vraag was hoe je het vraagteken zou kunnen zien. De vragen uit de diverse categorieën nodigen uit om over eigen ervaringen te vertellen. Delen mag maar moet niet. Ik merkte dat ook al ken je elkaar niet door het spelen er een soort band ontstaat. De uitspraak van Plato: ‘Je leert iemand beter kennen door een uur spelen, dan door een jaar praten’ klopt ook wel. Spelen brengt ondanks de problematiek een soort vrijheid, openheid en blijheid.
Uit de reactie van een deelnemer,
Na een korte pauze sluit ik vol verwachting aan bij de eerste workshop-ronde het spel Een Steekje Los? Op internet had ik al een kleine indruk gekregen van het spel en ik zie dat de uitbreiding adhd/add erbij ligt. In de eerste spelronde werden vooral de uitbreidingskaarten gekozen en daarna ook de gewone kaarten. Het spel brengt met de vragen een mooie interactie en komen er persoonlijkere onderwerpen aan bod waar open over wordt gepraat. Voor mezelf wilde ik graag weten wat het spel teweeg bracht tussen de deelnemers en of ik het in kan zetten voor bijeenkomsten waar wij binnenkort mee gaan starten. Die opzet is voor mij geslaagd, ik denk dat dit een goede manier is om op ontspannen wijze gesprekken/discussies op gang te laten komen en informatie uit te wisselen.
Overige reacties uit de anonieme enquete:
De pluspunten:
– Het in contact komen met elkaar
– De openheid van de deelnemers
– Dat je dmv het spel over ADD in gesprek raakt
– De vragen en gesprekken die eruit voortvloeiden waren super
– De gezelligheid
– Het bespreken van verschillende ervaringen
– Het spel bracht een fijn gesprek op gang
– Verschillen tussen deelnemers mochten er zijn
Tips voor het spel
– Een wat kleinere groep zodat je vaker aan de beurt komt [we waren met 7 spelers excl spelleiders]
– Er mag wat meer doorgevraagd worden
Na afloop van deze bijeenkomst gaat Leerpunt ADD verder in gesprek met de speelkaarten uit het spel ADHD/ADD. Via social media worden regelmatig speelkaarten gedeeld om in gesprek te gaan over ADD.
Volg Leerpunt ADD via facebook en twitter en neem een kijkje op de inspirerende en interactieve website: www.leerpuntadd.nl
*Deze foto is gemaakt door Sanne Steenbreker, met toestemming van de deelnemers.