Hoogtepunten Eigenwijs Spel

Hoera! Eigenwijs Spel bestaat alweer tien jaar. En wat hebben we een mooie dingen mogen doen in de afgelopen jaren! Wat begon met het spel Een Steekje Los? is uitgegroeid tot Stichting De Bagagedrager. In de loop der jaren zijn er steeds meer bijzondere spellen bijgekomen waarmee je spelenderwijs in gesprek kan gaan over kwaliteit van leven. Een Steekje Los? is nog steeds razend populair en inmiddels al in 3e druk verschenen!

Inmiddels zijn er van Een Steekje Los? al 26 uitbreidingssets verschenen. Daarnaast is er een versie van het spel speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving, Doe Je Mee?. Sinds begin 2020 is ook de speciale versie voor kinderen Is dat RAAR? beschikbaar. En last but not least: de Stigmatools. Op deze pagina lees je alles over het jubileumjaar van Eigenwijs Spel en over onze belevenissen en projecten van de afgelopen tien jaar.

Nominaties en prijzen

De afgelopen jaren hebben we heel wat prijzen in ontvangst mogen nemen én zijn we regelmatig genomineerd voor prijzen en awards. Daar zijn we trots op! 

ggz herstel
10 jaar inspirerende ervaringen

Onze vrijwilligers hebben de afgelopen jaren heel veel mooie en inspirerende momenten meegemaakt. Zonder onze vrijwilligers was het niet gelukt om Eigenwijs Spel door zoveel mensen te laten spelen. Bedankt!

spelkaarten een steekje los
Bekijk de filmpjes

De afgelopen jaren hebben we regelmatig video’s opgenomen. Deze hebben we voor je verzameld. Bekijk op deze pagina een selectie of klik door naar meer video’s!

Lintjes Los

Eigenwijze mensen die zich inzetten om Een Steekje Los? op een bijzondere manier inzetten. Die verdienen een Lintje Los! Benieuwd wie de afgelopen jaren Lintjes Los gewonnen hebben? Lees dan snel verder!

Projecten

We hebben heel veel mooie projecten mogen doen. Van de Stigmataxi tot De Boer op en van Is dat RAAR? tot Coronaproof werkvormen. Ben je benieuwd geworden?  

is dat raar
Afstudeeronderzoek

In die 10 jaar deden maar liefst 11 studenten onderzoek voor De Bagagedrager, met 9 scripties als resultaat (sommigen werkten in tweetallen). Het was niet alleen ontzettend leuk om alle afstudeerders en stagiaires te begeleiden, het was ook heel nuttig.

scriptie
Stichting De Bagagedrager - Wie zijn wij?

We bedenken en ontwikkelen vernieuwende projecten en Eigenwijze spellen waarmee je spelenderwijs met elkaar in gesprek gaat over kwaliteit van leven, meedoen in de samenleving of psychische diversiteit. Taboedoorbrekend, met humor én altijd gericht op verbinding. Stichting De Bagagedrager werkt altijd zonder winstoogmerk. De ontwikkeling van de spellen en onze projecten worden gefinancierd door fondsen. 

de bagagedrager
De projecten van Stichting De Bagagedrager worden mede mogelijk gemaakt door: