Een warm bad van een sprankelende rasverteller

Het levensverhaal van Jeanette Eken heeft net zoveel bloemen als een in bloei staande fayaston. Ze gooit de luiken van haar Japans vertelkastje open en neemt je mee op een wereldse reis. Over haar Surinaamse achtergrond, haar fascinatie met Indianen, maar ook haar Nederlandse leven. Jeanettes openhartigheid over haar bewogen leven sleept je mee, zet je emoties op scherp en geeft stof tot introspectie. Die stof pakt Jeanette graag aan om met haar publiek door taboes omgeven onderwerpen om te toveren tot ieders eigen vertelkastje.

Kamishibai
Het Japans vertelkastje, de kamishibai, is een oude traditie van verteltheater. Aan de hand van prachtige tekeningen met veel symbolische waarde ontvouwt Jeanette een wereld van psychische problematiek, botsende culturen en vooral hoop. Haar levenspad is niet alledaags te noemen maar in haar verhaal zit één rode lijn: lobi da basi!

Waar brengt Jeanette liefde?
Jeanettes verhaal komt het beste tot zijn recht in een intieme omgeving, waar er direct contact kan zijn met de toehoorders. Jeanette komt dan ook graag bij jou in de woonkamer haar verhaal vertellen, met je familie of vriendengroep als deelnemers. Aansluitend is er de optie om zelf een vertelplaat te maken en hierover in gesprek te gaan, maar ook als je alleen wilt luisteren of vertellen is dat prima. Naast deze huiskamerpresentaties heeft Jeanette met haar verhaal ook grotere groepen geraakt. Wijkcentra, hulpverlener-teams en lotgenotengroepen hebben al mogen genieten van haar inspirerende vertelkunst.

Welk vuur wakkert ze aan?
Jeanette haar levendige verhalen doorbreken taboes waardoor moeilijke onderwerpen bespreekbaar worden. Laat je meevoeren door haar woorden en als vanzelf leiden haar verhalen tot een ander perspectief waardoor het luikje naar begrip verder opengaat.

Meer informatie
Bekijk de website van Het Vertelkastje voor meer informatie en om contact op te nemen met Jeanette Eken.

Mede mogelijk gemaakt door: